Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lausuntopäätöstä hallinto-oikeudelle lykättiin

Forssan kaupunginhallituksen piti päättää maanantaina lausunnosta Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle. Lausuntoa on pyydetty oikeusasteelle tehtyyn valitukseen, joka koskee Forssan kaupunginvaltuuston kesäkuista päätöstä monitoimikeskuksen suunnittelurahoista.

Kaupunginhallitus joutui kutienkin siirtämään lausuntopäätöstä melko poikkeuksellisesta syystä: neljä hallituksen jäsentä ja kaupunginvaltuuston edustaja olivat samanaikaisesti poissa kokouksesta, eikä kenellekään estyneistä ollut huomattu kutsua varajäsentä paikalle.

Kaupunginvaltuusto päätti viime kesäkuussa myöntää 170000 euron määrärahan monitoimikeskuksen suunnitteluun äänin 18-25. Valtuutetut Johanna Häggman (kesk.), Eino Järvinen (sd.), Emmi Lintonen (sd.) ja Tapio Virtanen (vas.) sekä Janne Nieminen (vas.) ovat valittaneet päätöksestä hallinto-oikeuteen. Valituksen mukaan päätös on syntynyt väärässä järjestyksessä, aika valtuuston olisi saanut myöntää määrärahaa, koska asian valmistelu oli kesken kaupunginhallituksessa.

Maanantaina kaupunginhallituksen jäsenistä Häggman, Järvinen, Lintonen ja Nieminen sekä kaupunginvaltuuston kolmas varapuheenjohtaja Virtanen sattuivat olemaan samanaikaisesti estyneitä. Kukaan estyneistä ei myöskään ollut huomannut kutsua varaedustajiaan kokoukseen.

Kokous oli poissaoloista huolimatta päätösvaltainen. Kokouksessa paikalla olleet luottamushenkilöt ja virkamiehet eivät kuitenkaan halunneet tehdä asiasta päätöstä tilanteessa, jossa kaikki asiasta valittaneet hallituksen jäsenet ovat poissa. Tämän vuoksi kokous katsoi parhaimmaksi lykätä päätöstä.

Valituksesta annettavaa lausuntoa käsiteltäneen kaupunginhallituksen seuraavassa kokouksessa. Samassa yhteydessä on tarkoitus päättää myös siitä, voidaanko monitoimikeskuksen suunnittelussa edetä ennen kuin hallinto-oikeus on antanut asiassa tuomion. Kaupunginsihteeri Matti Pietilän mukaan yleensä varaedustajan kutsuminen kokoukseen varsinaisen jäsenen ollessa estyneenä kuuluu varsinaiselle jäsenelle. Myös virkamiehet voivat kutsua varajäsenen kokoukseen, mikäli tämä on annettu heille tehtäväksi ja mikäli heillä on etukäteen tieto varsinaisen jäsenen poissaolosta. FL