Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lisää koneita taivaalle Forssan lentokentältä

Forssan kaupungin ympäristölautakunta myönsi Forssan seudun ilmailuyhdistykselle uuden ympäristöluvan, jonka mukaan moottorikoneiden harrastuslennot Forssan lentokentältä ovat sallittuja klo 7–22. Yhdistys oli esittänyt lentolupaa aamukuudesta alkaen.

Lentoja tapahtuu Forssan kentältä vuoden ympäri, mutta talvella niitä on klo 8–16. Toiminta painottuu viikonlopuille.

Tällä hetkellä kentällä tehdään noin 300 lentoa eli nousua ja laskua vuodessa. Suurin osa tapahtuu ultrakevyellä koneella. Uusi ympäristölupa mahdollistaa enintään 500 nousua ja laskua vuodessa.

Kellonaikarajoitukset eivät koske etsintä-, pelastus- ja palolentoja eivätkä muita ehdottoman välttämättömiä operaatioita. Lentotapahtumat ja -näytökset pitää järjestää klo 9–19:n välisenä aikana. Pienkoneiden ja lennokeiden kenttää ei saa käyttää muiden moottorillisten ajoneuvojen ja koneiden harjoittelu- ja kilpailupaikkana lukuun ottamatta lyhytaikaisia näytösluonteisia tapahtumia.

Ympäristölautakunta pitää käytön rajaamista tarpeellisena, jotta toiminnasta ei aiheudu kohtuutonta haittaa lähialueen asukkaille. Toiminnasta aiheutuva melu ei melumittausten mukaan ylitä eikä saakaan ylittää lähimpien häiriintyvien asuintalojen oleskelupihoilla 55 desibeliä eikä 45 desibeliä viereisellä Loimalammin–Salmistonmäen luonnonsuojelualueella.

Lähin vakituinen asuinrakennus sijaitsee noin 250 metrin päässä kiitotiestä. Viksbergin kerrostalovaltainen asuinalue on noin 500 merin päässä ja Kuuston pientaloalue noin 800 metrin päässä.

Lentokoneet nousevat lähes aina vastatuuleen ja laskeutuvat myötätuuleen. Kolme lentoa viidestä nousee vallitsevien tuulien johdosta lounaaseen ja kaksi viidestä koilliseen. FL