Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jätetaksan viisari näyttää ylöspäin

Jätelautakunta hyväksyi osin muutettuna Loimi-Hämeen Jätehuollon esittämän taksaesityksen ja siihen liittyvine sako- ja umpikaivolietetaksoineen. Ensi vuonna nousevat mm. asuntojen jätehuollon perusmaksut ja punnitusmaksut.

Vakituisen asunnon perusmaksu nousee 10 prosentilla noin 20 euroon. Myös vapaa-ajan asunnon osalta korotus on 10 prosenttia 10,50 eurosta. Maksuihin lisätään 24 prosentin arvonlisävero. Lautakunta tyytyi esitettyjä korotuksia maltillisempiin korotuksiin. Myös punnitusmaksu kohoaa.

Painoperusteisten jätteiden vastaanottomaksuista nousevat rakennus- ja purkujäte, kyllästetty puu ja erityisjäte sekä hieman yhdyskuntajäte. Uutta hinnoittelussa on pakettiautolla tehtävä paikkaava sekajätteen erilliskeräys.

Jätelautakunta ja Loimi-Hämeen Jätehuolto ovat vääntäneet kättä jätetaksoista ja niiden yksityiskohtaisista perusteista. Lautakunta on edellyttänyt taksakorotuksien kohdentamista kustannusten mukaan.

Jätehuoltoyhtiön yhteistoiminta-alueella on jo pitkään päivitetty jätetaksaa vuosittain. Jätetaksan valmistelu kuuluu jätehuoltoyhtiölle ja taksan hyväksyminen jätelautakunnalle. Taksan valmisteluun on haluttu riittävästi aikaa, koska kuulemiset ja lausunnot vievät aikansa ja alueen kunnatkin tahtovat muutosaikeet tietoonsa ajoissa.

Jätemaksulla on määrä kattaa jätehuollon hoitamisesta aiheutuvat kustannukset. Kustannusvastaavuus tarkoittaa jätehuoltoyhtiön kannalta lievästi positiivista liiketoiminnan tulosta.

Loimi-Hämeen Jätehuolto oy:n kuluvan vuoden liiketoiminnan tuloksesta on tulossa tappiollinen, mikä yhtiön mukaan johtuu edellisestä taksakorotusten karsinnasta ja taksan voimaantulon lykkääntymisestä helmikuun puoliväliin. FL