Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iloista ja viihdyttävää koripalloa

Forssan Koripojat on painanut viime viikot pitkää päivää. Joukkue alkaa olla valmiina sunnuntaina alkavaan miesten A-divisioonaan.

-Joukkue saatiin kasaan aika myöhään. Sen mitä olemme ehtineet tehdä, olemme tehneet hyvin, kertoo FoKoPon uusi päävalmentaja Jouni Grönroos.

FoKoPo ei ole sarjan suurin suosikki, mutta tavoittelee paikkaa pudotuspeleissä. Joukkueella on kolme ainakin harjoituspelien perusteella kohtuuhyvää ja -kuntoista amerikkalaisvahvistusta, pari kovaa kotimaista peluria ja tuttu forssalainen runko.

Grönroosin mukaan joukkueen pelityylikin on perinteisen forssalainen.

-Yritämme pitää vauhtia, vaihdella puolustusta ja esittää hyvää heittopeliä. Tarkoitus on pelata viihdyttävää koripalloa, Grönroos sanoo. A-divarin suurin suosikki on Espoo United, joka tavoittelee isolla rahalla nopeaa nousua Korisliigaan.

-Espoon budjetti on yhtä suuri kuin sarjan kolmen muun joukkueen yhteensä.

Muita ennakolta vahvoja ovat FoKoPon ohella Lahti Basketball, Järvenpään Koripalloseura ja miksei Oulun NMKY:kin. Yhtään heittopussia ei sarjassa pitäisi olla.

-Me pyrimme voittamaan kaikki pelit. Uskon, että tästä tulee aika kova sarja. Liigassa voidaan käyttää nyt neljää jenkkiä, se on tuonut paljon hyviä kotimaisia pelaajia pelaamaan tähän sarjaan, Grönroos sanoo.

FoKoPolla on Grönroosin mukaan riveissään hyviä heittäjiä ja pallonkäsittelijöitä. Joukkueen heikkous löytyy fyysiseltä puolelta, ei kunnosta, vaan koosta ja voimasta. FoKoPolla ei ole yhtään puhdasta isoa sisäpelaajaa, vaikka joukkueesta löytyykin 3–4 tällä tasolla korin alla pärjäävää peluria. Helsinkiläisestä liigajoukkue Seagullsista tullut Teemu Sulonen toimii tällä kaudella FoKoPon kapteenina. 22-vuotiaalla Sulosella on vankka luotto joukkueen taitoihin.

-Fiilikset ovat positiiviset, meillä on tosi hyvä porukka. Olen pettynyt, mikäli emme pääse play offseihin. Vielä on vähän tekemistä, mutta kunhan saamme lisää treeniä ja pelejä alle, niin hyvä tästä tulee, Sulonen kertoo.

Heittävän takamiehen paikalla parhaiten viihtyvä Sulonen jäi liigan Seagullsissa vähille minuuteille. Kautta aiemmin A-divisioonan JKS:ssä syntyi kuitenkin hyvä, 15,6 pisteen ja 1,9 levypallon ottelukeskiarvo.

Sulonen on valmiina jatkamaan siitä, mihin JKS:ssä jäi.

-Haluan paljon peliaikaa ja paljon vastuuta. Uskon vielä kehittyväni pelaajana. FL Neljän parhaan joukkoon Pelaajat: Johan Kotavuo, 185 senttiä, pelipaikka 1, Gjavit Ebiballari, 175, 1, Shamarr Bowden, 194, 1–2, Teemu Sulonen, 188, 1–2, Oskari Kaseva, 190, 1–2, Henri Kotavuo, 190, 2–3, Kevin aaviste, 190, 3, Roderick Flemings, 198, 3–4, Bruce Reed, 199, 3–5, Mika Suokas, 200, 4–5, Juho-Matti Henttonen, 200, 4–5.Valmentajat Jouni Grönroos ja Petteri Molenius.