Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolmen tien risteys remonttiin

Forssan kaupunki pyrkii aloittamaan Kauppakadun, Oikokadun ja Esko Aaltosen kadun risteyksen korjaustyöt vielä tämän vuoden puolella. Urakkaneuvottelut töistä käydään torstain aikana.

Kaupungin kunnallistekniikan päällikkö Tero Tiensuu kertoo, että töiden aloittaminen on kiinni urakoitsijastakin. Tavoitteena on päästä aloittamaan työt vielä tämän vuoden puolella.

-Heti ei tule mieleen, että siinä risteyksessä olisi sattunut kolareita, mutta tavoitteena on hidastaa ajonopeuksia ja lisätä turvallisuutta risteysalueella, Tiensuu sanoo.

Forssan yhdyskuntalautakunta päätti uusista risteysjärjestelyistä jo tammikuussa. Tuossa yhteydessä todettiin, että nykyinen risteysalue on hyvin laaja, eikä se ole selkeä ajoneuvojen ryhmitysten kannalta.

Nykyisessä liikennejärjestelyssä suojateiden ylityskohdat ovat hyvin pitkät ja saarekkeissa viivähdystila hyvin pieni. Uudessa suunnitelmassa suojateiden turvallisuuteen kiinnitetään huomiota. Saarekkeista tulee leveämmät ja suojateiden kohdilta katu kapenee.

Alue on haastava talvikunnossapidollisesti, koska siinä ei ole lainkaan lumitiloja ja aurattavaa aluetta on paljon. Toteutettavassa suunnitelmassa on reilut lumitilat ja viheralueita, joissa voi olla lunta. Yksi viheralue on tulossa Esko Aaltosen kadulle niin, ettei siitä voi enää jatkaa suoraa tietä pitkin Kauppakadulle, vaan autoilijan on tehtävä pieni mutka.

Risteysalueen valaistus ja sadevesikaivo ja korjataan kunnostuksen yhteydessä. Liikennejärjestelyjen urakkasumma on Tiensuun mukaan 128500 euroa.

Kauppakadun asvaltoinnissa huomioitiin uusi liikennejärjestely. Kauppakatu asvaltoitiin alkuviikon aikana. Siihen on Tiensuun mukaan tulossa vielä katumerkinnät.

Asvaltointi Forssassa jatkuu sään mukaan Koivukadulla, mistä työt siirtyvät Murronkadulle.

Forssan Lehden lukija-palstalla on käyty vilkasta keskustelua päävalojen muuttamisesta kiertoliittymäksi. Tiensuun mukaan keskustelu ei ole muuttanut suunnitelmia kiertoliittymän osalta.

Asia on tarkoitus saada lautakunnan päätettäväksi marras-joulukuun aikana ja kiertoliittymä työn alle ensi vuonna. Teknisen osaston investointikohteita ensi vuoden osalta ei ole vielä päätetty, mutta kiertoliittymän rakentamista tullaan esittämään.

-Joudumme joko uusimaan valot tai kiertoliittymä rakennetaan. Valojen uusiminen maksaisi yli 200000, kiertoliittymä noin 450000 euroa, mutta sen ylläpitokustannukset ovat huomattavasti valoristeystä edullisemmat.

Tiensuun mukaan tekninen osasto tarkastelee, onko muita valoristeyksiä mahdollista muuttaa nykytrendin mukaisesti kiertoliittymiksi. Selvitystyö on vielä kesken. FL