Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

FoSu ei tingi tavoitteestaan

FoSu lähtee kovat piipussa viikonvaihteessa alkavaan 2. divisioonaan. Tavoitteista ei tingitä, vaikka joukkueesta siirtyi muualle sellaisia kovia pelimiehiä kuten Atte Lahti, Tommi Mäkinen, Ville Salomäki ja Samuli Grönfors.

-Tarkoituksenamme on mennä pleijareihin ja voittaa se kauden viimeinen peli. Vaikka meiltä lähti paljon pelaajia, saimme hyviä paikkaajia ja omia junnuja tilalle. Minusta meillä on kilpailukykyinen nippu tähän sarjaan, kertoo edustuksen päävalmentaja Pasi Lehtonen.

2. divisioonan 12 joukkueen Sisä-Suomen lohkon suurin suosikki on entisestään vahvistunut O2 Jyväskylästä. Sen ohella sarjan kärkipäähän on veikkailtu tamperelaista Soittorasiaa sekä Suuppareita.

Lehtonen nostaa esiin vielä KrP Akatemian. Joukkue vahvistui ja on ainakin kotikentällään paha vastus mille tahansa joukkueelle.

-Uskon, että sarjasta tulee tasainen. En lähtisi yhtään joukkuetta huutelemaan heittopussiksi, antaa pelien näyttää, Lehtonen sanoo.

FoSun aseet sarjassa ovat tuttuja. Joukkue on nopea ja taitava, kuntoakin pitäisi riittää. Peliä rakennetaan lyhyillä syötöillä, puolustuspelaamisessa vastustajalta pyritään ottamaan tila ja aika pois.

Kokemusta ja voimaa joukkueelta ei löydy aivan yhtä paljon kuin kovimmilta kilpakumppaneilta.

-Meidän pitää pystyä kasvamaan henkisesti viime kaudesta. Joukkueen on opittava pelaamaan hyvin täydet 60 minuuttia.

Pelisuunnitelman noudattaminen ja pelikurin säilyminen ovat Lehtoselle tärkeitä asioita. Pelaajilla on FoSussa tiettyjä vapauksia, mutta huonot ratkaisut eivät saa toistua illasta toiseen.

-Kukaan pelaaja ei saa nousta joukkuetta isommaksi. Emme harjoittele asioita lämpimiksemme.

Lehtosen mukaan pelaajia pitää pystyä keskustelemaan asioista keskenään. Pitää puhua ja malttaa myös kuunnella. Myös valmennuksen täytyy olla hereillä.

FoSu aloittaa sarjakauden sunnuntaina vieraspelillä Ilvestä vastaan Tampereella. Ensimmäinen kotiottelu on ensi viikon lauantaina Divarista pudonnutta Pirkkoja vastaan.

-Odotan, että heti ensimmäisissä peleissä näkyisi hyvä, varma tekeminen ja ne asiat, mitä on harjoiteltu.

Lehtonen toivoo, että forssalaisyleisö jatkaa kehuttua kannustustaan. Vastustajatkin pitävät Forssan tunnelmasta. Täällä on mukava pelata, kun katsomo on piukassa yleisöä kakkosdivarissakin.

-Halli täyteen ja meteliä. Siitä me tykätään! FL