Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hovioikeus ei vapauttanut tulipalon sytyttänyttä

Forssalaisessa kerrostaloasunnossa tulipalon sytyttänyt mies ei saanut toivomaansa täyttä vapautusta tai edes lievennystä tuomioonsa Turun hovioikeudessa.

Oikeus piti voimassa Kanta-Hämeen käräjäoikeuden viime vuonna antaman vuoden ja kolmen kuukauden vankeustuomion sekä yli 358 000 euron vahingonkorvausvastuun. Tuomio annettiin tuhotyöstä sekä tulipaloon liittymättömästä huumausainerikoksesta ja petoksesta.

Vuonna 1987 syntynyt mies myönsi heittäneensä maaliskuussa 2014 tulitikun ystävänsä asunnossa olleeseen täyteen roskakoriin ja seuranneensa savun nousemista roskakorista ennen asunnosta poistumista. Palon sytyttänyt mies vetosi hovioikeudessa siihen, että päihtyneenä hänen ajattelu- ja arviointikykynsä oli heikentynyt. Hän ei myöskään yleisen elämänkokemuksensa perusteella osannut arvioida, että tulitikun heittämisestä paperia sisältävään roskakoriin olisi voinut seurata tulipalo. Tuli tuhosi koko asunnon ja savua levisi Isoniityntiellä sijaitsevassa kerrostalossa myös 14 muuhun asuntoon, joista palokunta joutui evakuoimaan asukkaat. Evakuoiduista ihmisistä yhdeksän oli sairaalahoidon tarpeessa savua hengitettyään. FL