Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urjalan Keinukaluste lisää vauhtia

Urjalan Keinukaluste on perinteisenä keinutuolien valmistajana melkoisessa tilanteessa uusien keinutuolien kysynnän laskettua kotimaassa jo pitkään. Nyt Urjalassa lähellä Forssan rajaa Jokiniementien varrella valmistetaan reippaasti alle tuhat keinutuolia vuodessa, kun vielä 1990-luvun alussa keinutuoleja tehtaassa tuotettiin yli 3000 kappaletta vuodessa.

Urjalan Keinukalusteen toimitusjohtajana on ollut 12 vuotta Petri Saari, joka jatkoi yrittäjänä vanhempiensa Mailis ja Seppo Saaren työtä. Petrin vaari Olavi Saari aloitti keinutuolien valmistuksen jo 1930 luvulla.

Suomessa keinutuolimarkkina on vaikea.

-Mekin olemme valmistaneet Urjalassa yli 100000 keinutuolia. Niillä on selkeästi toiset markkinat netissä, huutokaupoissa ja kirpputoreilla, jotka haittaavat selkeästi uusien keinutuolien myyntiä. Lisäksi saan runsaasti kyselyitä siitä miten vanhoja keinutuoleja pitäisi kunnostaa, maalata tai mikä niiden arvo on. Keinutuoli on ainoa huonekalu, jolla on laajat toiset markkinat, Petri Saari sanoo.

Kun kotimaan keinumarkkinat ovat rajalliset, Saari on tehnyt paljon työtä vientimarkkinoiden avaamiseksi arabimaihin. Ensimmäiset kolme keinutuolia on viety lentorahtina näytekappaleiksi.

Urjalan Keinukaluste on aloittanut myös valmiiden mäntykalusteiden tuonnin Puolasta. Tuonti tapahtuu yrityksen aputoiminimen Urjala Furnituren kautta.

Saari sanoo mäntykalusteiden valmistuksen kuihtuneen kotimaassa kokonaan, joten tuonnille on tilaus.

Saari sanoo tuotteiden olevan korkeatasoisesti valmistettuja. Lisäksi kalusteet on valmistettu massiivimännystä. Mitään levykalusteita Saari ei tule kelpuuttamaan yrityksensä tuotevalikoimaan.

Saari pahoittelee sitä, että viime keväänä yritys myöhästyi myyntinsä käynnistämisessä mäntypuisten kalusteiden osalta. Mäntykalusteiden paras sesonki on kevät ja kesä.

Saaren mukaan ainoa puute tuotteissa on ollut se, ettei kalusteita ole saanut valkoiseksi maalattuna. Saaren mukaan mäntykalusteiden materiaalivahvuudet ovat moninkertaiset Jyskin ja Ikean tarjontaan.

Kalusteita myydään muutaman nettikaupan ja huonekaluliikkeiden välityksellä kautta maan. Lisäksi Keinukalusteella on kaksi edustajaa, jotka myyvät kalusteita jälleenmyyjille pohjoista Suomea myöden.

Urjalan Keinukaluste työllistää Saaren lisäksi kolme työntekijää. Oman tuonnin lisäksi yritys on lisäämässä mittatilaustöiden ja alihankinnan osuutta.

Tilauskalusteiden puolella tuotantoon on tulossa kokonainen koivusta valmistettu kotimainen kalustejärjestelmä.

Huonekalujen lisäksi yritys kykenee valmistamaan mm. keittiöiden ja kylpyhuoneiden tasoja, portaita ja kaidetolppia.

Yrityksellä on ollut nelisen vuotta käytössään cnc-työstökone, joka kykenee koneistamaan 3d-malleja.

Kone soveltuu puun lisäksi työstämään esimerkiksi muoveja tai alumiinia.

Saari sanoo yrityksen tilauskannan olevan tällä hetkellä tuntuvasti parempi kuin viime syksynä

Huonekalujen valmistajille nettisivut ovat yhä tärkeämpi markkinointikanava.

Saari arvioi, että huonekalukaupassa nettikaupan osuus nousee 40-50 prosenttiin lähivuosina. FL