Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kevät koittaa talonrakentajille Ojalanmäessä

Ojalanmäki III A -asemakaava-alueen kunnallistekniikan rakentaminen on jaettu Forssassa kahteen osaan, joista ensimmäisen osan rakennusurakka käynnistyi viime viikolla. Se valmistuu yhdyskuntatekniikaltaan pitkälti kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Näin myös ensimmäisen osa-alueen tonttien myynti voi alkaa ensi vuoden puolella, jolloin rakentaminen voi käynnistyä ensi keväänä. Kaupunki myy tontteja Ojalanmäestä 5,05 eurolla neliömetriltä.

– Millä on vankka tarkoitus, että alueelle pääsee rakentamaan seuraavaan rakentamisen sesonkiin eli ensi keväästä, sanoo Forssan kaupungin tekninen johtaja Antti Heinilä.

Alueen rakentamista urakoi Destia, joka voitti kaupungin kilpailuttaman hankinnan hiukan yli 400000 euron verottomalla tarjouksella. Työn alla ovat nyt Tapiontie ja Pohjoispellontie ja osin Metsikkötie.

Kunnallistekniikan päällikkö Tero Tiensuu arvioi, että rakennettavaa tietä kertyy tällä erää reilu kilometri.

Teiden asvaltointi, kiveykset ja valaistus eivät valmistu vielä vuodenvaihteessa. Tien katukerrokset tulevat kuitenkin sorapintaisina ajokuntoon ja putket kadun alle.

– Pinnat jätetään tekemättä vielä valmiiksi, kun siellä ruvetaan rakentamaan tontteja, Tiensuu toteaa.

Nyt urakoitavalla alueella on asemakaavassa 32 omakotitalotonttia ja 2 rivitalotonttia, kun koko kaava-alueella omakotitontteja on yhteensä 51 ja rivitalotontteja samaiset kaksi.

Loppuosa Ojalanmäki III A -kaava-alueen kunnallistekniikasta on tarkoitus tehdä kuntoon ensi vuonna.

– Koko alue on jaettu kahdelle vuodelle määrärahojen puitteissa, sanoo Heinilä.

Maalämpökaivojen rakentaminen on sallittu Ojalanmäki III A -asemakaava-alueella vain osalle, koska kaupunki ei halua ottaa elintärkeän Vieremänharjun pohjavesialueen pilaantumisen riskiä eikä kantaa mahdollisen korvausvastuun uhkaa.

Kohta rakentamisvalmiista 32 omakotitontista 13:lle tontille ei saa tehdä maalämpöä.

Ojalanmäen uusi asuinlue on maastoltaan vaihteleva ja ympäristöltään tavallista peltoaukeata monimuotoisempi. Kadut ja rakennuspaikat sijoittuvat kumpuilevaan suojaisaan maisemaan. FL