Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tutut kasvot Humppilan apteekkiin

Jo silloin, kun Kati Leino hakeutui opiskelemaan farmasiaa, hän tiesi haluavansa joskus apteekkariksi.

-Minulla on aina ollut pieni polte yrittäjyyteen, Leino sanoo.

Nyt hänen haaveensa on tullut todeksi, kun hän aloittaa Humppilan apteekin apteekkarina.

Leinon kasvot ovat tulleet paikallisille tutuiksi Forssan Keskusapteekista, jossa hän on ollut proviisorina reilut 13 vuotta.

Leino pitää itseään onnekkaana, että sai apteekkiluvan läheltä kotiaan. Hän on Humppilan naapuripitäjästä kotoisin ja asuu nykyisin Tammelassa.

-Ei ole sanottua, että saa lähiapteekkiin luvan. Meidän alallamme eivät satojen kilometrien työmatkatkaan ole epätavallisia, jos omasta kodistaan ei halua luopua, Leino sanoo.

Leino on vuosien myötä jo valmistautunut hiljalleen tätä päivää varten. Hän on suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon ja yrittäjän ammattitutkinnon sekä apteekkialan oman apteekkarin rooliin valmentavan erikoistumisohjelman.

Tuore apteekkari pursuaa ideoita, joilla pitkäjänteisesti apteekin toimintaa kehittää.

-Toisaalta olen avoimin mielin kuuntelemassa paikallisia ja ohikulkijoita kehittämisideoiden suhteen.

Samalla kun uusi apteekkari aloittaa, apteekki muuttaa myös uusiin tiloihin. Apteekki sijaitsee edelleen kauppakeskuksessa, mutta nyt lähempänä Iittalan ja lasistudion liiketiloja.

-Apteekki on nyt erihenkinen kuin vanhoissa tiloissa, valoisampi, tilavampi ja modernimpi, Leino kertoo.

Apteekin tuttu henkilökunta siirtyy uuden yrittäjän palvelukseen.

-Humppilan apteekin työntekijät ovat iloisia ja ystävällisiä asiakaspalvelijoita. Uskon, että meillä on tässä hyvä kokoonpano, Leino sanoo.

Apteekkien vapauttaminen kilpailulle on viime aikoina ollut tapetilla. Tuoreella apteekkarilla on siihen selvä mielipiteensä.

-Lääkkeet ovat lääkkeitä. Jos ne ovat vapaasti saatavilla, ei kukaan kontrolloi lääkkeiden käyttöä. Apteekkihenkilökunta kuitenkin aina tsekkaa mahdolliset yhteisvaikutukset ja kertoo, miten lääkettä käytetään, Leino sanoo.

-Meillä on apteekeissa tosiaan hyvä henkilökunta, jolla on paljon asiantuntijuutta ja valttina asiakaspalvelu. Apteekeissa annetaan terveydenhuollon organisaatioiden rinnalla paljon paitsi sairauden hoitoon liittyvää infoa, myös terveyttä edistävää tai ylläpitävää neuvontaa. Apteekkeihin on monesti jopa terveyskeskusta helpompi tulla, sillä olemme niin lähellä ihmistä.

Apteekeista luonnollisesti ohjataan ihmiset tarvittaessa lääkärin vastaanotolle. Muutenkin Leino kuitenkin toivoisi, että apteekit ja terveydenhuollon organisaatiot tekisivät enemmän yhteistyötä.

Tällaisia yhteistyökuvioita hän aikoo itse Humppilan apteekkarina viritellä.

-Toivon, että löydämme paikallisten palvelukotien ja myös terveyskeskuksen kanssa hyvää yhteistyötä. FL