Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt on aika juhlia - katso kuvat uusista ylioppilaista

Kun kolmen vuoden uuttera aherrus ja kova työ on päätöksessä, on päällimmäisenä tunteena helpotus ja tietysti ilo. Uudet ylioppilaat säteilivät lakkiaispäivänään kilpaa auringon kanssa.

Forssan yhteislyseon ylioppilasjuhlassa Feeniksillä ilo oli ylimmillään. Iiris Vaskela, Kia Luukkala, Nelli Kumpulainen, Iida Jokinen ja Peppi Isomäki odottivat malttamattomina sitä hetkeä, kun saa painaa valkoisen lakin päähänsä.

– Tunne on helpottunut, koska kova työ tuotti tulosta, tytöt kertovat.

Kovaa työtä aiheutti lukion suorittamisen ja ylioppilastutkinnon pakertamisen lisäksi myös oikean mekon löytäminen juhlapäivään.

– En meinannut mitenkään löytää sopivaa mekkoa! En käynyt sovittelemassa kivijalkaliikkeissä, vaan tilasin mekkoja netistä. Se vaikeutti osaltaan, Isomäki huokailee.

Vaskela puolestaan kiersi läpi jokaisen mahdollisen vaateliikkeen, mutta päätyi lopulta tilaamaan mekkonsa netistä.

– Minä mietin jo, että laitan päälle jätesäkin, Kia Luukkala nauraa.

Tytöt ovat hakeneet jatko-opintoihin eri aloille ja eri puolille Suomea. Jos edessä on koulun penkin sijaan välivuosi, ei sekään oikeastaan haittaa.

Perinteisen uuden ylioppilaan puheen sijaan Feeniksillä kuultiin tuoreista ylioppilaista koostuvaa bändiä, joka esitti Haloo Helsgin kappaleen Terveisin mä.

Vaikka tahdoin, vaikka toivoin pääseväni täältä pois. Vaikka uskoin, etten koskaan tässä esimerkkinä nyt seisois. Mul on uusi pää ja tahto elää joka päivä vähän enemmän. Kiitos maailma, kiitos elämä, nöyrin terveisin mä.