Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Makkaramarkkinoilla panostetaan iltaohjelmaan

Aiemmin makkaramestarikilpailu on pidetty itse Makkaramarkkinoilla ja tulokset julkaistu iltapäivänä. Tänä vuonna kilpailu pidettiin jo viikkoa aiemmin. Voittajat ovat jo nyt tiedossa, mutta tulokset julkaistaan vasta lauantaina Makkaramarkkinoilla kello 12. -Nyt saamme ohjelmaa jouhevammaksi. Aiemmin suuri osa markkinoilla päivällä käyneestä väestä ehti lähteä pois jo ennen tuloksia, Tammelan yrittäjien puheenjohtaja Timo Nummela kertoo.

-Nyt voittajamakkaroita voi maistella jo päivän aikana. Lisäksi niitä osataan varata enemmän, kun tulokset tiedettiin jo hyvissä ajoin.

Yleisön osalta odotukset pyörivät tutun 10000 kävijän tietämillä. Myyntipaikkoja on noin 70. -Tässä ei tilaa yksinkertaisesti ole enempää, tapahtuman pääpromoottori, Tammelan yrittäjien Timo Ilomäki sanoo.

Tänä vuonna myös iltaohjelmaan panostetaan aiempaa enemmän. Iltaohjelma on siirretty ohjelmalavalta makkaratelttaan, jossa illan aikana esiintyvät laulaja Elli Lukander, stand up -koomikko Miika Petterson sekä yhden miehen orkesteri Kimmo Horila.

Iltaohjelman suosio on viime vuosina vaihdellut esiintyjien ja kelien mukaan. Esimerkiksi viime vuonna kävi kävijäkato ilman muututtua kehnoksi.

-Tulevaisuudessa tapahtumaa on tarkoitus kehittää entistä enemmän iltapuolelle, Nummela sanoo.

Makkaramarkkinoiden kanssa päällekkäin kisaillaan joka vuosi Forssan Suvi-ilta, ja tapahtumat tukevat järjestäjien mukaan hyvin toisiaan. Järjestäjät näkevät illan hyvänä laajentamismahdollisuutena.

Vaikka tapahtuma uusiutuu vuosittain aina jollain tasolla, ytimessä ovat edelleen makkarat.

Makkaramestaruudesta kisaili tänä vuonna kahdeksan eri makkaratehtailijaa. Sama yritys saattoi osallistua samaan sarjaan useammalla makkaralla, joten grillimakkarasarjassa oli 12 makkaraa ja erikoismakkaroiden sarjassa seitsemän makkaraa. -Vuosien saatossa makkarat ovat muuttuneet hurjasti. Vuosiin kilpailuun ei ole ilmoittautunut ns. perusmakkaraa, jossa on vain vähän suolaa ja pippuria, Tammelan makkara-asiamies Kim Palhus kuvailee.

Erilaiset trendit ja koko alan muutokset muovaavat koko ajan makkaroita. Erilaisia muita ruoka-aineita yhdistellään makkaroihin entistä enemmän. Raakamakkaroiden määrä myös nousi täksi vuodeksi selvästi.

Vaikka valloilla on vege- ja terveellisyysbuumi ruokapuolella, eikä makkaraa mielletä erityisen trendikkääksi, pyyhkii makkaralla hyvin. -Sen näkee jo myyntitilastoista. Makkara on suomalaisille salarakas, kuten Makuliha on nimennyt makkaransa. Kun puhutaan parhaista makkaroista, hintakin voi olla 30 euroa kilolta. Ne ovat korkealuokkaisia ja -laatuisia elintarvikkeita, Palhus sanoo. FL Makkaramarkkinat la 17.6. klo 10–00 Tammelan kunnantalon pihalla.