Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Forssan kaupunginjohtaja sai kirjallisen varoituksen

Forssan kaupunginhallitus antoi kaupunginjohtaja Jari Kesäniemelle varoituksen epäasiallisen käyttäytymisen takia.

Poliisi tutkii parhaillaan, syyllistyikö Kesäniemi pahoinpitelyyn kesäkuun puolivälissä.

Kaupunginhallitus päätyi varoituksen antamiseen pitkäksi venyneessä kokouksessa maanantai-iltana. Asia käsiteltiin ylimääräisenä asiana eikä tieto siitä ehtinyt tiistain paperilehteen.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Kaisa Lepolan (sd.) mukaan hallitus kuuli ennen päätöksentekoa Kesäniemeä ja kaupungin työntekijää, jonka pahoinpitelystä Kesäniemeä epäillään.

-Keskustelu oli luottamuksellista, en ala avaamaan sitä sen enempää.

Päätös varoituksesta tehtiin äänestyksen jälkeen. Lepolan esitys varoituksesta tuli voimaan äänin 8-3.

Lepolan esityksen kannalla olivat Jouko Haonperä (kok.), Janne Nieminen (vas.), Tarja Rajahalme-Tahvanainen (sd.), Ilkka Joenpalo (sd.), Matti Uutela (sd.), Minna Penttilä (kok.) ja Jaana Lähteenkorva (kok.).

Lepolan mukaan viranhaltijan kirjallinen varoitus ei ole lievä ratkaisu. Hän kuitenkin lisää, että kaupunginhallituksen tarkoituksena ei ole toimia poliisina.

-Meillä ei ole kaikkea sitä tietoa käytössä, mitä poliisilla on. Ainoa asia, minkä me tiedämme, on se, että kaupunginjohtajan ei pidä ajautua vastaaviin tilanteisiin.

Johanna Häggman (kesk.) esitti, että kaupunginhallitus purkaa kaupunginjohtajan virkasuhteen heti. Häggmanin mukaan kaupunginjohtajan käytös vapaa-ajalla heikentää vakavalla tavalla osapuolten välistä luottamusta.

Häggmania kannatti Timo Norri (kesk.). Myös Matti Luostarinen (ps.) oli Häggmanin esityksen kannalla.

Kaupunginhallitus päätti myös, että kaupunki sopii kaupunginjohtajan kanssa koeajasta ensi vuoden helmikuun loppuun asti.

-Päätös tehtiin yhteisestä sopimuksesta, Lepola sanoo.

Kaupunginhallitus ottaa asian käsittelyyn uudelleen, jos kaupunginjohtaja todetaan syylliseksi rikokseen.

-Jos kaupunginjohtaja tuomitaan rikoksesta, asiaan palataan kaupunginhallituksessa sen jälkeen, kun päätös mahdollisesta tuomiosta on annettu, Lepola summaa.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Ari Pullinen totesi maanantaina, että asian tutkinta kestää vielä muutaman viikon. FL