Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minna Lintosta ei valittu Harjavallan kaupunginjohtajaksi

Kaupunginjohtajahakijoiden kärkikolmikossa ollutta forssalaista Minna Lintosta ei valittu Harjavallan johtoon. Harjavallan kaupunginvaltuusto valitsi kaupunginjohtajaksi Kempeleen sivistystoimenjohtajan Hannu Kuuselan. Valinta tehtiin maanantaina tiukassa äänestyksessä. Kuusela voitti vain yhden äänen erolla helsinkiläisen Matti Hirvolan . Minna Lintonen ei saanut äänestyksessä yhtään ääntä.

Lintonen on Forssan Tölön koulun rehtori sekä entinen valtuutettu ja kansanedustaja (sd.). Hän on toiminut myös Forssan kaupunginjohtajan sijaisena muutama vuosi sitten.

Minna Lintonen (sd.) arvioi Ylen haastattelussa tiistaina, että kaupunginjohtajavaalissa naisen oli miehiä vaikeampi edetä. Lintonen totesi Ylen haastattelussa, ettei hän kuitenkaan aio valittaa Harjavallan kaupunginjohtajan hakumenettelystä. Lintonen luonnehti, että Harjavallasta jäi hänelle kuva kiinnostavana kaupunkina. Harjavalta haki kaupunginjohtajaa kahdella hakukierroksella sen jälkeen, kun edellinen kaupunginjohtaja Jaana Karrimaa joutui eroamaan luottamuspulan vuoksi. Kaupunginjohtajan paikasta oli kiinnostunut yli 20 hakijaa. FL