Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ollilan kyläkoululle ei tunnu löytyvän ostajaa

Someron Ollilan vanha kyläkoulu ei kerännyt taaskaan yhtään tarjousta Huutokauppa.comissa. Koulua on yritetty kaupata alkuvuodesta asti kolme kertaa sähköisillä huutokaupoilla.

Kesäkuun lopulla jätettyä uusinta ilmoitusta katsottiin lähes 6000 kertaa. Maanantaina sulkeutuneen huutokaupan lähtöhinta oli aiempien huutokauppojen tapaan 100 000 euroa.

Koulusta on pystynyt jättämään tarjouksia myös huutokaupan ulkopuolella ilman minimihintavaatimusta, kunhan ilmoittaa tarjouksen yhteydessä kiinteistön tulevan käyttötarkoituksen. Tällöin Someron kaupunki arvioi kiinteistön mahdollista myyntiä käyttötarkoituksen ja tarjoushinnan perusteella.

Kaupunginjohtaja Sami Suikkasen mukaan huutokaupan ulkopuolella on tullut joitain alustavia tarjouksia, joita on sittemmin vedetty pois.

-Kyselyjen perusteella odottelemme juuri, jos saisimme vielä yhden tarjouksen, Suikkanen sanoo.

Ollilan kyläkoulu suljettiin keväällä 2016. Viime vuoden lopulla Somero sai myytyä samaan aikaan suljetun Terttilän koulun 63 100 eurolla.

Kouluverkkopäätöstä tehtäessä päätetyt koulujen lakkauttamisen säästötavoitteet edellyttävät, että kiinteistöt eivät jää kaupungin ylläpidettäviksi.

Suikkasen mukaan Ollilan koulun käyttökustannukset eivät ole kovin suuret. Tilannetta tasapainottaa myös se, että tontilla olevista kolmesta rivitaloasunnosta kaupunki saa vuokratuloja.

-Tavoite on silti saada myytyä koulu mahdollisimman pian ja saada se taas hyötykäyttöön, kun meillä ei ole sille enää käyttöä, Suikkanen sanoo.

Suikkasen mukaan nyt pohditaan, laitetaanko koulu vielä samoin ehdoin myyntiin uudelleen.

-Mitään syytä paniikkiin ei ole, asia mietitään nyt rauhassa. Välillä myynti on hyvin pienestä kiinni, Suikkanen sanoo. FL