Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Forssan raiskausyritys etenee syyteharkintaan

Forssassa 25.10. tapahtuneen raiskauksen yrityksen esitutkinta on valmistunut. Poliisi otti tapauksen tutkinnan yhteydessä kiinni 20-vuotiaan ulkomaalaistaustaisen miehen. Mies on kuulusteluissa kiistänyt osuuteensa epäiltyyn rikokseen ja hänet vapautettiin kuulustelujen jälkeen asiassa tehdyn kokonaisharkinnan perusteella. Esitutkinnan perusteella on kuitenkin poliisin arvion mukaan todennäköisiä syitä epäillä kyseistä henkilöä rikoksesta, joten poliisi toimittaa asian syyttäjälle syyteharkintaan.

Rikoskomisario Tomi Repo toteaa, että poliisi pääsi miehen jäljille pyydettyjen henkilöhavaintovinkkien ja poliisin tekemän esitutkinnan perusteella. Mies oli ollut poliisin hallussa sekä kiinniotettuna että pidätettynä. Repo ei kerro, onko mies asunut Suomessa pitempään.

Forssalaisen naisen kimppuun oli käynyt nuori tummaihoinen mies kevyen liikenteen väylällä Loimijoen varressa Turuntie 1:ssä sijaitsevan rakennuksen takana. Nainen oli kävellyt keskustasta poispäin. Kun mies oli tarttunut naiseen kiinni, nainen oli alkanut huutaa ja oli kyennyt rimpuilemaan itsensä irti tilanteesta. Tämän jälkeen hän oli juossut Turuntien varteen, eikä enää nähnyt kimppuunsa käynyttä miestä. Nainen ei saanut tapahtuneessa fyysisiä vammoja.