Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liipola haluaa EM-kisoihin

Someron Esan Henri Liipola on elämänsä kunnossa. Raamikas moukarimies kiskaisi keväällä Vieremän montussa lekaa 72,12, jolla hän paransi ennätystään kerralla yli seitsemän metriä.

Liipola tiesi olevansa iskussa, mutta noin kova parannus ennätykseen pääsi yllättämään.

-Osasin odottaa seitsemänkymppistä ja vähän päälle. Noin isoa parannusta tulokseen en kuitenkaan osannut odottaa, Liipola kertoi viikolla vierailleessaan Ryskeen urheilukoulussa Tammelassa.

Ennätyslukemien takana on koventunut harjoittelu. 22-vuotias lupaus pääsi syksyllä opiskelemaan Tampereelle, joka mahdollisti harjoittelun määrällisen ja laadullisen noston.

-Pirkkahallissa on kaikki mitä tarvitsen. Pystyn tekemään heittoharjoituksia pressuun, siellä on myös suora juoksemista varten ja paikka punttien nostoon, Kari Pihkasen valmentama Liipola luettelee. Hyvin harjoitellut ja terveenä pysynyt Liipola on niin kovassa kunnossa, että tavoittelee tosissaan paikkaa heinäkuussa käytäviin Amsterdamin EM-kisoihin. Kisaraja 73,50 on hyvinkin rikottavissa.

Liipola on tuloksellaan 72,12 Suomen tilastossa viidentenä. Kärjessä ovat kokeneet Tuomas Seppänen ja David Söderberg, sen jälkeen tulevat Liipolan ikäkaverit Tommi Remes ja Jesse Lehto.

EM-kisoihin voidaan valita kolme heittäjää Suomesta. Nuori kolmikko kilvoittelee kolmannesta paikasta EM-koneeseen.

-Haluan rikkoa kisarajan mahdollisimman pian. Viimeistään moukarikarnevaaleilla Kaustisella pitäisi lentää pitkälle.

Isot odotukset eivät ole vailla katetta. Moukari on lentänyt treeneissä pitkälle.

-Olen heittänyt treeneissä ennätykseni ja vähän ylikin, Liipola sanoo.

Etenkin Liipolan lajivoima on kasvanut. Myös tekniikka on parantunut.

-Leka ei lennä kuin heittämällä. Ennen pystyin tekemään kolme heittoharjoitusta viikossa, nyt teen niitä viisi, Liipola sanoo. Liipola piipahti viikolla Tammelassa Ryskeen urheilukoulun tähtivieraana. Kerran viikossa tiistaisin elokuun puoliväliin saakka liikuntakeskuksessa kokoontuvaan yleisurheilukouluun odotetaan noin sataa lasta. Tarjolla on taas niin sanotusti kaikkea kaikille, tutustumista monipuolisesti eri lajeihin. Halukkaat pääsevät myös kilpailemaan.

Liipolallekin urheilukoulut ovat tuttuja.

-Ihan samanlaisia urheilukouluja sitä tuli itsekin Koskella käytyä, muistelee Kaiun Esaan vuonna 2010 vaihtanut Liipola, joka jo varhaisessa vaiheessa löysin moukarinheiton omaksi lajikseen. FL