Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koetus ei jäätynyt

Koetus nappasi arvokkaan voiton B-poikien SM-sarjan kärkipelissä eilen Jokioisilla. Koetus hyydytti hallitsevan Suomen mestarin ja sarjaa ilman pistemenetyksiä tähän asti johtaneen Kouvolan Pallolyöjien sisäpelin ja korjasi puhtaan 2–0 (2–1, 4–3) -voiton.

Kova tuuli ja hyytävä sää karsi pelistä turhat hienoudet. Koetus pystyi vaikeissa oloissa varmaan peruspeliin, mikä riitti paineen alla pehmenneelle KPL:lle.

-Maukas voitto. Näki että meitä on alettu pikkuhiljaa kunnioittaa, Kouvola ei tullut nyt yhtä iloisella ilmeellä tänne kuin viime vuonna, tyytyväinen pelinjohtaja Pasi Viitanen kertoi.

Torstai-iltana ei juhlittu juoksuilla. Avausjaksolla niitä nähtiin kolme.

KPL meni johtoon Jani Hoteilan kotiutettua Aleksi Pihkalan. Koetus tuli 1–1:een kolmannessa vuoroparissa, kun Otto Santaniemi löi Oskari Frimanin kotiin. Jakson voiton tullut juoksu syntyi Kouvolan ulkokentän virheestä. Jero Talvinen toi 2–1-juoksun, kun vieraiden heitto karkasi kakkospuolelta.

Toinen jakso oli vielä ensimmäistä selvemmin kotijoukkueen hallussa. Koetus karkasi 2–0-johtoon avausvuoroparissa. Ensin Leevi Makkonen kotiutti Niko Mäen, sitten Jero Talvinen juoksi kotiin KPL:n harhaheiton turvin.

KPL kavensi kolmannessa vuorossa yhdellä juoksulla, mutta nousi rinnalle ja ohi neljännen vuoron aloittavalla. Nyt apua tuli kotijoukkueen ulkokentältä, sillä heitto kotipesään pomppi pitkälle pöpelikköön ja KPL sai kaksi juoksua puoli-ilmaiseksi.

Yksi virhe ei Koetusta hermostuttanut. Joukkue pääsi kärki edellä viimeisen tasoittavalle ja loi heti väkisin ajotilanteen. Ensimmäisen kotiutusyrityksen KPL kesti, mutta toista ei. Jero Talvisen kova lyönti painui aivan takarajalle. Koppari ei saanut palloa räpyläänsä, vaan se pomppi pitkälle ja kenttä rullasi. Koetus vei jakson 4–3 ja pelin 2–0.

-Saimme sumputettua hyvin Kouvolan kärjen. Sovimme ennen ottelua, ettei peliä viedä pienillä. Oma ulkopelimme oli etenkin toisella jaksolla erinomaista yhtä heittoa lukuun ottamatta, Viitanen sanoi.

Koetus kohtaa kahdessa seuraavassa pelissä Hyvinkään Tahkon, sen jälkeen on taas Kouvolan vuoro.

-Nämä neljä peliä, joista tämä oli ensimmäinen, määrittävät pitkälti asemat kauden loppuun. Kotipelit pitäisi hoitaa ja vieraspeleistäkin napsia pisteitä, Viitanen suunnitteli. FL