Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

FJK on nousukiidossa

Forssan Jalkapalloklubin edustusjoukkue on aloittanut kauden Tampereen piirin Vitosessa vahvasti. Seitsemästä ensimmäisestä pelistä on koossa kuusi voittoa ja joukkue porskuttaa lohkonsa kärkipaikalla, mikä oikeuttaisi sarjanousuun. Sunnuntaina kellistyi PP-70/2 Tampereella maalein 0-5. Ivo Dankov ja Jere Rauhansalo iskivät kaksi maalia mieheen, Janne Eerikäinen yhden.

Pelaajavalmentaja Miika Murtolahti kehui omiensa esitystä onnistuneeksi. Ensimmäisellä jaksolla FJK:lla oli Murtolahden mukaan varmaan 20 maalipaikkaa, mutta kotijoukkueen maalivahti piti joukkueensa pelissä mukana ja tauolle mentiin tilanteessa 0-1.

-Toisella jaksolla vastustaja väsähti ja me pääsimme kaunistelemaan numeroita. Olimme terävinä liikkeellä koko ajan, vaikka avausjaksolla viimeistely vähän ontui, Murtolahti kertasi.

Viime kaudellakin FJK aloitti vahvasti voittamalla seitsemän peliä putkeen, mutta sitten tuli isoja menetyksiä ja joukkueen mopo hyytyi. Murtolahti uskoo, että tänä vuonna vastaavaa ilmiötä ei tapahdu.

-Rinki on viime kaudesta vahvistunut ja leventynyt. Heinämaan Tomi on pitkäaikaispotilaana ainoa poissaolo ja tällä viikolla saamme neljä kaveria pois armeijasta. Uskon, että olemme loppuun asti taistelemassa lohkovoitosta ja noususta. Tekemisen meininki on kova ja kaikki muu olisi totaalinen pettymys, Murtolahti kertoo.

Kauden toistaiseksi ainoa tappio osui härkäviikon loppuun. Lauantaina kaatui Vesilahti sarjapelissä, tiistaina FJK putosi alasarjajoukkuiden Regions cupissa neljännesvälieristä hävittyään TuWelle vieraissa rangaistuspotkujen jälkeen. Torstaina tappion aiheutti Sääksmäen Sopu voitettuaan Forssassa 3-1.

-Regions cupissa voitimme kolmosen ja nelosen joukkueita. TuWea vastaan pelasimme yhden kauden parhaista peleistämme, vastaavasti Sopua vastaan kauden surkeimman. Meillä oli huonoa onneakin, mutta olemme amatöörijoukkue ja kuormitus vain kävi liian kovaksi, emme olleet siinä pelissä teräviä, Murtolahti kertaa.

Valmentaja näkee, että FJK on lohkonsa pelaavin ja yksilöinä taitavin joukkue. Paikallispelissä kaatui UrPS 3-0, mutta Murtolahden mukaan peli ei ollut ihan niin helppo kuin numerot antavat ymmärtää. Kotietu on Vitosessakin merkittävä ja Murtolahti uskoo samansuuntaisiin numeroihin Forssassa, mikäli joukkue pääsee peliin parhaalla kokoonpanollaan.

FJK:n tehokkaimpia ovat olleet yhdeksän maalia iskenyt Janne Eerikäinen ja seitsemästi osuneet Ivo Dankov sekä Jere Rauhansalo. FL

Sarjataulukko Sopu 7 5 1 1 20-13 16Härmä/2 Härmä/2 7 5 1 1 18-11 16FJK FJK 6 5 0 1 29-7 15UrPS UrPS 7 5 0 2 20-12 15LaVe LaVe 7 3 0 4 11-12 9TahVe TahVe 6 2 1 3 13-14 7Ilves /3 Ilves /3 7 2 0 5 16-27 6VesVi VesVi 7 1 1 5 9-20 4PP-70/2 PP-70/2 6 1 1 4 7-16 4TKT/2 TKT/2 6 1 1 4 8-19 4