Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juhannusmarkkinat kapusivat lätäköstä

Tuoreet vihannekset ja mansikat tekivät kauppansa Forssan juhannusmarkkinoilla. Paikalla oli keskiviikkona parisataa yrittäjää ja kävijöitä riitti verrattuna sateisiin edelliskesiin. Juhannusmarkkinoita järjestävästä Tori- ja markkinakaupan palvelukeskuksesta arvioitiin eilisiltapäivänä, että 10 000 kävijän tavoite tulisi reilusti täyteen. Parina viime vuonna asiakasmäärä oli selvästi alhaisempi. Myös markkinavieraat olivat tyytyväisiä tunnelmaan.

-Kiva täällä on päivänsä kuluttaa, kun on lämmin. Yleensä juhannusmarkkinoilla on kylmä, ihasteli forssalainen Maila Kuittinen.

Mukaan tarttui ainakin litra mansikoita ja muutama tomaatti, eli ruokatarvikkeita, joita Kuittinen yleensä toritapahtumista ostaa.

-Täytyy vaan almanakkaan laittaa, että hankkii seuraavana vuonna kesäkukat täältä, kun tarjoukset ovat niin hyvät, hän lisäsi.

Jokioislainen Maria Simola saapui sattumalta hoitolapsensa kanssa markkinahumuun. Parivaljakko pysähtyi ostamaan tuoreita vihanneksia ja mansikoita, jotka päätyivätkin heti maisteltaviksi.

-Tunnelma on hyvä, mutta aurinko saisi paistaa, toivoi Simola.

Hoidossa oleva Eva oli selvästi innoissaan makeista marjoista.

-Hyvää! Lisää, vaati taaperoikäinen nuori neiti.

Kiireisellä marja- ja vihanneskojulla huhki kauppias ja yrittäjä Isto Kärkäinen. Kesäkuussa on myyty päälajina harson alla kypsynyttä Honeoye’a, ja avomaalla kasvanutta Polkaa on luvassa jo torstain torilla. Marjasadot ovat tänä kesänä lämpimän varhaiskevään ansiosta aikaisessa.

-Jos on lämmintä, niin mansikan satokausi on parissa viikossa ohi. Kaudesta on tulossa lyhyt, enteili Kärkäinen.

Mansikkaa kannattaa seuraavaksi tähytä Suonenjoen suunnasta, jossa varhaislajikkeet ovat vasta kypsymässä myyntiin. Samalla Etelä-Suomen kasvatit ovat jo loppumassa.

Mustikoiden kasvun osalta tilanne näyttää suotuisalta.

-Luonnonmustikka tulee aikaisin. Heinäkuun alussa on jo ensimmäisiä torilla ja satoa on tulossa hyvin, lupaili Kärkäinen.

Forssalainen Pauli Uutela saapui torivilinään tapaamaan tuttuja. Ahkeralla markkinakävijällä ei tällä erää ollut perheen päättäjää matkassa, joten tyypilliset naistenvaateostokset jäivät tekemättä. Nyt tavoitteena oli toteuttaa toista markkinaharrastusta, levyjen bongailua.

-Vanhaa tanssimusiikkia, (Martti) Innasta ja kumppaneita etsin, mutta en ole vielä löytänyt, kertoi musiikinharrastaja.

Torinkulmaan pystytetyt pomppulinnat houkuttelivat pikkuväkeä kaitsijoineen. Makreeta Nyström-Tuomola pysähtyi ilmatäytteisen liukumäen juurelle kannustamaan jälkikasvua.

-Käyn torilla kaksi kertaa viikossa ostamassa tuoreita vihanneksia, kertoi Nyström-Tuomola.

Kellokauppiaana Forssassa työskentelevä äiti on työnsäkin puolesta iloinen markkinavilinästä.

-Autojakin on kivasti. Mökkiläisiä on nyt paljon seudulla, joten tapahtumat ovat hyvästä. Moni keskustan kauppiaskin on tyytyväinen niihin, hän kiitteli. FL