Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venesilta vartoo kohtaloaan

Juhannussunnuntain iltapäivä aukesi Venesillan leirintäalueella Tammelassa monen yöpyjän osalta raukeana. Helteinen keli toi terassille istuskelijoita ja jäätelökojullakin riitti jonottajia. Sen sijaan karavaanaripaikat olivat jo pitkälti tyhjentyneet eikä uusia retkeilijöitä ollut vielä saapunut illan leposijaa etsimään. Telttailijoita ei näkynyt.

-Heinäkuun viikonloput ovat loppuunmyytyjä ja lomakaudella on karavaanareita enemmän. Telttapaikoilla taas viihtyy pitkän matkan pyöräilijöitä, heitä oli ihan juhannuksenakin, kertoi yrittäjä Katariina Jokinen kioskin tiskiltä. Juhannus oli hänen mukaansa menevä, mutta rauhallinen. Muualta tulleiden juhannusvieraiden ohella leirintäalueelle poikkesivat muun muassa motoristit ja Pyhäjärven seudun veneharrastajat.

-Nautimme hyvistä ilmoista. Asumme järven rannalla, ja tämä on hyvä veneilypäivä, kertoivat melko täydelle laiturialueelle paatista hypänneet Sakari ja Tuija Liski.

Pariskunnan juhannus oli kulunut Hämeenlinnassa Vanajajärvellä niin ikään veneillen, mutta sunnuntaiksi he olivat palanneet kotivesille.

-Aatto näytti harmaalta, mutta parani onneksi, kommentoi Sakari Liski. Nuoremp i polvi puuhasteli laiturilla flyboardin eli vesisuihkulaudan parissa. Forssalainen Vadim Nekhaev harjoitteli laudalla leijuntaa joulukuun Dubaissa pidettäviin maailmanmestaruuskisoihin. Viime vuonna alkanut harrastus on vienyt nuoren miehen mennessään.

-Leijuminen on helppoa, kunhan löytää tasapainon, hän neuvoi.

Tapahtumanäytökset ja lajin tunnetuksi tekeminen vievät nuorukaista kesäaikaan ympäri Suomea. Pyhäjärvellä hän on treenannut lajia jo toistakymmentä kertaa, tällä kertaa laudan hajoamisen hinnalla.

-Lautoja löytyy noin 12 kappaletta Suomesta ja laji keksittiin viisi vuotta sitten, kertoi Nekhaev. Leirintäalueelle kaavaillusta yhteensä noin 800 000 euron remontista odotetaan Tammelan kunnalta päätöksiä. Yrittäjän ja kunnan yhdessä laatiman suunnitelman pohjalta tarkoituksena olisi viiden vuoden aikana laajentaa kioskia ja saunaa, ja purkaa vanhoja mökkejä sekä tehdä uusia tilalle.

-Asiakkaat eivät pääse huonolla ilmalla sisälle kioskiin, ja nyt keittiössä on mahdollista valmistaa vain pieniä ruoka-annoksia, kertasi Jokinen nykytilanteen ongelmia.

Suuressa osassa mökkejä ei myöskään ole asiakkaiden toivomia vessoja. Ainoastaan isoimmat mökit on varustettu käymälöillä.

Nykyisten yrittäjien vuokrasopimus päättyy vuoden lopulla. Tammelan kunnanhallitus päätti toukokuun alussa aloittaa Venesillan leirintäalueen kilpailutuksen valmistelun. Tavoitteena oli, että mahdollisia investointipäätöksiä voitaisiin tehdä ensi vuoden talousarvioon. Someron Hovimäen juhannuskokko oli yrittäjä Marko Rantalan mukaan menestys. Loimotusta oli ihastelemassa noin parinsadan keskikesän viettäjän joukko. Mökit olivat täynnä ja karavaanareitakin riitti hyvin.

-Juhannus on ollut vilkas ja mukava vaihtelevista säistä huolimatta. Eilisilta oli tyyni ja kaunis, ihasteli Rantala. Hovimäessä on panostettu perhekeskeiseen juhannusohjelmaan. Tänä vuonna perheen nuorimmat saivat yllätysvieraiksi Rölli-peikon ja Peppi Pitkätossun, jotka järjestivät lapsille puuhaa. Osa juhannusvieraista myös viihtyi iltaisin lähilavojen tansseissa, ja leirintäalueellakin oli molempina iltoina live-musiikkia tarjolla.

Loppukesän ajalta viikonloput ovat leirintäalueella paljolti varattuja lähiseudun tapahtumien ansiosta. Muun muassa moottoripyöräilijät, koiraharrastajat ja jääkiekkoleiriläiset työllistävät hovimäkeläisiä.

-Tavoitteenamme on saada pidempään yöpyviä vieraita. Kun läheltä löytyy tekemistä, se toteutuu, sanoi Rantala. Urjalan Taikayö Campingin juhannus oli myös mökkiläisten juhlaa, mutta asuntovaunuja olisi mahtunut lisääkin. Telttailijoita kävi muutama. Toukokuun puolivälissä ovensa avannut leirintäalue jatkaa kautta syyskuun loppuun asti. -Syyskuussa pidetään auki viikonloppujen ajan, keleistä riippuen myös viikoilla, kertoi yrittäjä Sanna Leino . FL