Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehrnrooth kesti paineet PM-kisassa

Esteratsastuksen PM-kilpailu sai arvoisensa huipennuksen perjantaina Ypäjällä. Viimeisenä radalle lähtenyt Suomen Marina Ehrnrooth piti EVLI Luikan kanssa pään kylmänä ja ratsasti toisenkin kierroksen puhtaasti.

Ainoana kisassa niin sanotut tuplanollat tehnyt Ehrnrooth ratsasti Pohjoismaiden mestariksi ennen yhden virhepisteen aikaylityksestä toisella kierroksella ottanutta Norjan kaksikkoa Silje Brovig Marksten-Nanra. Pronssi meni uusinnan jälkeen Tanskan Matias Norheden Johansen-Tripoli 3:lle.

Somerolainen Janna Jensen oli Calbaylla kovassa seurassa kahdeksas.

-Tämä on iso voitto minulle. Olen ollut aikaisemmin hyvä olemaan toinen tai kolmas. Maukas kulta, iloinen Ehrnrooth totesi hymyssä suin.

Ypäjän senioreiden ja alle 25-vuotiaiden yhdistetty PM-kisa osoittautui haastavaksi, vaikka esteet eivät 140 senttiä korkeammalla olleetkaan. Kaksi kierrosta ja pitkät radat pistivät ratsastajien keskittymisen ja hevosten kunnon koetukselle.

Ensimmäisen kierroksen selvitti nollille kahdeksan ratsukkoa, joista kolme oli Suomesta. Parasta vauhtia puhtaasti menneistä piti Marina Ehrnrooth varmasti edenneellä Luikalla.

Toinen kierros vei nollilta ratsukon toisensa perään. Ennen Ehrnroothia ainoastaan Norjan Marksten ratsasti Nanralla esteet pudotuksitta, mutta kaksikko sai yhden virhepisteen ylitettyään niukasti enimmäisaikarajan.

Ehrnroothilla oli viimeisenä lähtijänä harteillaan kaikki paineet, mutta hän kesti ne. Ehrnrooth ja Luikka tekivät varmaa ja tarkkaa työtä. Rata meni puhtaasti ilman kolinoita ja aikaakin jäi ”varastoon” kokonainen sekunti.

-Oli pakko ratsastaa tarkasti ja miettiä samalla aikaa. Yritin vaan mennä hyvällä rytmillä jokaisen esteen tarkasti, voittaja kertoi.

Kuusi vuotta täysipäiväsenä ammattiratsastajana toiminut Ehrnrooth pääsi kisaan levollisin mielin. Luikka on tehnyt kisoissa korkeammissakin luokissa hyvää jälkeä.

-Odotin, että kisa sujuu hyvin, mutta voitosta en voinut olla varma. Koskaan ei voi tietää, mitä muut tekevät.

Henkilökohtainen kulta tiesi Ehrnroothille mitä todennäköisimmin paikkaa sunnuntain PM-joukkuekisassa.

-Totta kai lähden mielelläni joukkuekisaan, se on taas aivan erilainen kilpailu. Oli tärkeää, etten joutunut tässä kisassa uusintaan. Kolme kierrosta saman päivän aikana on aika paljon samalle hevoselle.

Jos oli Ehrnrooth tyytyväinen päiväänsä, sitä oli myös norjalainen hopeamitalisti Silje Brovig Marksten. Edellisestä PM-mitalista oli lajin jo kertaalleen lopettaneella ja sen uudestaan 8–9 vuotta sitten tyttärensä perässä aloittaneella norjattarella kulunut melkoinen tovi.

-Edellinen PM-mitalini tuli kolmisenkymmentä vuotta sitten Niinisalossa. Olin silloin mukana poniluokassa ja sekin mitali oli hopea, Marksten jutteli.

Finnderby-viikko jatkuu Ypäjällä tänään lauantaina. 43. Finnderby on vuorossa kello 16. FL