Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vartama valitsi Tahkon

Jokioisten Koetuksen tämän vuosituhannen toistaiseksi lupaavin pesäpalloilija Patrik Vartama jatkaa uraansa Hyvinkään Tahkossa.

18-vuotias Vartama liittyy Tahkon edustusjoukkueen harjoitusrinkiin ja tavoittelee ensi kaudeksi pelipaikkaa seuran superpesisjoukkueeseen.

Vartamalle on tarjolla myös muita pelipaikkoja: jatkaminen Tahkon A-poikien superpesisjoukkueessa tai pelikokemuksen kartuttaminen miesten Ykköspesiksessä Tahkon farmikumppanina jatkavan Pöytyän joukkueessa.

Tahko oli Vartamalle luonnollinen valinta muutenkin kuin A-poikien SM-sarjakauden vuoksi.

Vartama sai kyselyjä parista muustakin seurasta, mutta lähimpänä Forssaa olevan superpesisseuran valintaan vaikutti myös koulunkäynti. Vartama käy Forssassa lukion kolmatta luokkaa ja aikoo kirjoittaa keväällä ylioppilaaksi.

– Tahko tuli tämän kauden aikana tutuksi. Myös Ronin myötä joukkueesta löytyy tuttuja, viittaa Vartama isoveljeensä Roni Wahliin, joka siirtyi Tahkoon täksi kaudeksi ja jatkanee joukkueessa.

Vartama pelasi kesän ajan kaikkiaan kolmea sarjaa kunnostauduttuaan Tahkon A-poikien lisäksi runkopelaajana myös Koetuksen miesten suomensarjajoukkueessa sekä Koetuksen B-pojissa SM-sarjassa. Koetuksen miehissä Vartama erottui paitsi tehokkaana kakkospolttajana, myös sisäpelissä lukemin 11+26=37.

Pesäpallopiireissä uskotaan Vartaman taitojen riittävän pelipaikan hankkimiseen Tahkon superpesisjoukkueeseen. Uskon muuttaminen todeksi on kiinni nuorukaisesta itsestään.

– Tavoitteenani on päästä Tahkon yhdeksikköön. Sarjaohjelmat laaditaan niin, että pystyisin pelaamaan samaan aikaan A-pojissakin. Enkä pety vaikka pelejä tulisi Ykkösessäkin, Vartama sanoo. FL