Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vorssalaisten mitta täyttyi mollaamisesta

Forssassa toistakymmentä vuotta asunut nainen jutusteli niitä näitä lentokoneessa vieruspaikalla istuvan miehen kanssa. Kun keskustelu eteni vaiheeseen, jossa tiedusteltiin kotipaikkaa, mies avasi sanaisen arkkunsa.

-Hän kauhisteli ja haukkui Forssan aivan kamalaksi paikaksi eikä siitä haukkumisesta ollut tulla loppua lainkaan. Minä loukkaannuin sydäntäni myöden, sillä minusta Forssa on todella hieno paikka. Täällä on paljon hyvää ja tämä sopivan kokoinen ihmisille, hän kertoo. Samaan aikaan toinen forssalainen havahtui siihen, että hän kertoi vieraille esittäytyessään asuvansa Hämeenlinnan lähistöllä.

-Ei siinäkään mitään järkeä ole. Tykkään Forssasta ja haluan, että muutkin oppivat sen tuntemaan. Vartissa tein päätöksen, ja perustin Facebookiin Positiivisesti Vorssasta -sivun, jonka kautta voi jakaa maailmalle kaikkia niitä hyviä asioita, joita täällä on ja tapahtuu.

Sivuston ylläpitäjiä on kymmenkunta. He haluavat ainakin toistaiseksi säilyä nimettöminä ja kasvottomina.

-Jos joku ei tykkäisikään meistä? Se voisi karsia koko sivustosta tykkääviä. Tärkeintä eivät ole ihmiset tämän takana, vaan Forssa ja positiivinen asenne, ylläpitäjät huomauttavat.

He toivovat tietysti sivulle tykkäyksiä, mutta vielä enemmän he toivovat osallistumista ja positiivisten julkaisujen jakamista. Niitä voivat lähettää kaikki–forssalaiset, Forssasta pitävät, sitä kaipaavat tai yhdistykset ja yritykset.

-Elämää kannattaa katsella positiivista etsien. Kun muuttaa ajattelutapaa, positiivista kuvattavaa ja kerrottavaa myös löytyy. Niitä voi lähettää sivun sähköpostiin ja me päivitämme ne eteenpäin sivuille ja Instagramiin. Näin voivat osallistua nekin, jotka eivät somea tunne omakseen.

Ylläpitäjät vahtivat, että sivusto ei muunnu mainonnan välineeksi tai aforismituutiksi.

-Mutta jos jossain kahvilassa on oikeasti parasta pullaa, se kerrotaan. Ylläpitäjät eivät katsele maailmaa vaaleanpunaisten lasien läpi, vaan realisteina ymmärtävät, että aina ei aurinko paista Forssassakaan.

-Kyse on paljon asenteesta, miten elämään suhtautuu.

-Forssassa sadekin on makeampaa, yksi heittää. Sivuston takana ei ole aatteellista, poliittista tai kaupallista ajatusta tai toimijaa. Joukko tiedusteli kaupungilta mitä se aktiivisten kaupunkilaisten luomasta sivusta ajattelee. Kaupunki nosti peukun pystyyn.

Ryhmä haluaa kohentaa Forssan mainetta kaupunkien joukossa, nostaa forssalaisten itsetuntoa ja saada heidät paukuttelemaan henkseleitään–vaikka se toistaiseksi vierasta onkin.

-Forssalaiset ovat tavattoman huonoja kehumaan itseään ja omaansa. Sitä pitäisi oppia vaikka pohjalaisilta.

Sivu keräsi reilussa viikossa lähes tuhat tykkääjää, ja ylläpito on saanut kiitosviestejä: ”Tätä Forssassa tarvitaan.” -Ei sitä tiedä vaikka ensi keväänä järjestettäisiin henkseleidenpaukutusjuhlat Forssan torilla. FL