Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KooKoo terävämpi kenraalissa

HPK ja KooKoo pelasivat viimeisen harjoituspelinsä ennen viikon kuluttua alkavaa Liigaa Forssan jäähallissa. Toinen joukkue kykeni ehjään 60-minuuttiseen, toisen peliin osui musta 5-minuuttinen. Siksi KooKoo poistui voittajana kenraaliharjoituksesta.

Avauserä mentiin tunnustelevissa merkeissä, taklaukset jäivät vähiin ja jäähyjä sen enempää kuin maalejakaan ei nähty. Lähimpänä maalinteko oli erän loppupuolella KooKoo, kun ensin Mikko Lehtonen ja Arttu Pelli pääsivät hyville vetopaikoille ja heti perään Jan-Mikael Juutilainen kolisutti Nathan Lawsonin vartioiman HPK-maalin tolppaa.

Toinen erä alkoi vahvasti kymenlaaksolaisten hallinnassa. Vain minuutin pelaamisen jälkeen Janne Lahden avaus karkasi suoraan Josh Greenin lapaan, eikä tämä erehtynyt avopaikasta.

KooKoo jatkoi painostusta ja puolitoista minuuttia myöhemmin Toni Hyvärinen siirsi Mikko Lehtosen siniviivavedosta kimmonneen irtokiekon Kerhon maaliin.

Erä ei ehtinyt vanhentua viittä minuuttia, kun nähtiin illan hienoin osuma. Nopea Anrei Hakulinen purjehti vasenta laitaa pitkin Ritarimaalille, harhautti lopuksi Lawsonin ja pisti kiekon maaliin.

HPK:n mustaa hetkeä synkensi Greenin illan toinen osuma ylivoimalla. Sekin syntyi lähietäisyydeltä, kun HPK:n puolustus ei onnistunut siivoamaan irtokiekkoa maalin edustalta. Tässä vaiheessa Lawson luisteli pois maalilta ja tilalle tuli Emil Larmi, joka pitikin maalinsa loppupelin ajan puhtaana.

Kolmas erä meni enemmän pelailun merkeissä. HPK sai sentään maalisaldonsa avattua, kun harjoituspelien tehokkain pelaaja Sakari Manninen tälläsi kiekon komeasti yläpesään, eikä hyvin torjunut, pari päivää sitten KooKoon vahvuuteen liittynyt saksalaisvahti Niklas Treutle voinut vedolle mitään. Syöttöpisteet kirjattiin Petteri Nikkilälle ja puolen vuoden tauolta peleihin palanneelle Niko Kapaselle, joka esiintyi kasvattajaseuransa riveissä ensimmäistä kertaa kauden 1999-2000 jälkeen.

Kerhon päävalmentaja Antti Pennanen ei pelin jälkeen lähtenyt synkistelylinjalle, vaikka toisen erän esitys siihen olisi aihetta antanutkin.

-Olemme pelanneet harjoituspelejä nousujohteisesti ja tehneet hyviä asioita. Tämä peli oli meille hyvä osoitus siitä, mitä voittaminen näissä peleissä vaatii. Pieniä asioita on tehtävä eri tavalla. Saimme KooKoolta hyvän oppitunnin etenkin hyökkäyspelistä, Pennanen näki.

Kapasen paluu kiinnosti monia. Mies ei vielä säkenöinyt, muttei myöskään sortunut virheisiin. Pennanen pyysi kannattajilta malttia odotuksiin Kapasen kohdalla. Kiitoksia Pennaselta saivat hyviä otteita harjoituspeleissä esittänyt maalivahti Larmi ja FoPS-kasvatti Miro Ruokonen, jonka peliaika lisääntyi ottelun loppua kohden. Ruokonen karvasi innokkaasti ja pääsi pari kertaa ampumaan kohti Treutlea.

-Miron rooli Liigassa riippuu siitäkin, millainen vastustaja on ja millaista pelaajaa tarvitsemme. Siitä ei ole kyse, etteikö hän kykenisi pelaamaan Liigassa, Pennanen vakuutteli.

KooKoon päävalmentaja Petri Mattila oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

-Meille osui harjoituskaudelle muutama hyvä 60-minuuttinen ja hyvä, että sellainen osui nyt. Viisikkopelaaminen oli tiivistä. Kokeneet pelaajat, etenkin Green, Haataja ja Eklund osoittivat, että ovat valmiita kun kausi käynnistyy. Maalivahtihankintamme Niklas Treutle teki hienon sisääntulon joukkueeseen ja osoitti olevansa scouttauksemme mukainen pelaaja, Mattila kehui.

Yleisöä Forssan jäähallissa oli 503, joista noin 40 äänekkäitä HPK-kannattajia. FL