Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ähinää ja puhinaa Kunto-Tammessa

– Kyllä tämä on kymppi plus. Hieno homma Tammelan päättäjiltä, kehuu Urho Ihalainen, joka asuu sattumoisin kuntosalin yläpuolella.

– Luulen, että tulen käymään aika usein. Sää tai matka eivät nyt estä.

– Ihan hienoa, että tällaista kehitetään ihmisille, säestää Terttu Paldanius.

Uusi kuntosali on suunnattu naisille sekä yli 60-vuotiaille naisille ja miehille. Liikuntakeskuksen sali jää täten lähinnä miesten käyttöön, vaikka sen ovia ei suljeta muiltakaan.

Kuntosalissa on sekä ohjattuja vuoroja eläkeläisten kuntosaliryhmille että yleisiä vuoroja omatoimiseen harjoitteluun. Tammelan kunnan liikuntakoordinaattori Petri Takala kehottaa kuntosaliharjoittelun aloittavia osallistumaan ensin ohjattuun harjoitteluun.

Varattuja, ohjattuja vuoroja eri ryhmille on Kunto-Tammessa aamupäivisin maanantaista perjantaihin ja iltapäivisin maanantaista keskiviikkoon klo 16–18.

Kunto-Tammi avautuu käyttäjilleen tänään, vaikka puku- ja peseytymistilat ovat vielä pari viikkoa työn alla. Myös kuntosaliohjaajan työtila/keittiö on vielä keskeneräinen.

Kunto-Tammen liikuntalaitteiden vastusta säädetään portaattomasti plussaamalla tai miinustamalla paineilmaa. Vastuksen nollaus tuottaa paineilmasta kielivän pienen puhauksen. Itse laitteen käyttäjältä kuuluu ähinää.

Tarjolla on mm. kaksi vetotaljaa, reisien ojentaja- ja koukistajalaite, jalkojen lähentäjä-loitontaja, jalkaprässi, vatsa-selkälaite, istuttava crosstrainer ja rintaprässi. Lisäksi salin laitekannasta löytyvät soutulaite ja kuntopyörä.

Kuntosalin laitteet toimitti Ab HUR oy. Suomalainen HUR on kehittänyt laitteistojaan erityistesti senioriliikuntaan, kuntoutukseen ja kuntokeskuksille.

– Kenenkään ei tarvitse pelätä, ettei uskalla käyttää laitteita, lupaa myyntipäällikkö Matti Rahkonen.

Kuntosalin tavoitteena on saada kävijät innostumaan liikkumisesta ja ennaltaehkäisemään liikuntarajoitteisuutta. Täten se tukee iäkkäiden kotona pärjäämistä. Rahkonen laskee, että kuntosali maksaa itsensä kunnalle takaisin, jos se pystyy ehkäisemään kaksi lonkkamurtumaa.

Liikuntakoordinaattori Petri Takala toteaa, että uuden kuntosalin saaminen oli pitkä, kolmen vuoden projekti. Ennen kuntosalia Kuusitie 4:n alakerrassa oli päiväkoti, mutta sen jälkeen tilat vei päivätoiminta, ennen kuin liikuntapalvelut sai jalan oven väliin.

Kuntosaliin saa ostaa kuntosalikortteja Tammelan kirjastosta. Yli 60-vuotiaille tammelalaisille kuukauden kortti yleisille vuoroille maksaa 15 euroa, kolme kuukautta 32,50, kuusi kuukautta 57,50 ja vuosi 100 euroa. Muille hinta on kaksinkertainen. Kortin ostajat saavat käydä vapaasti myös liikuntakeskuksen salilla. Ohjatuissa ryhmissä on 4–6 euron kertahinta.

Salin ohessa on Kuntoutumisasema Ote oy:llä vuokratila, josta saa fysioterapiaa sovitusti ajanvarauksella. FL