Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Isommat ryhmät Someron päiväkoteihin

Someron sivistyslautakunta käsitteli uudestaan varhaiskasvatuksen ryhmäkokojen muuttamista koskevaa päätöstä oikaisuvaatimuksen takia.

Oikaisuvaatimuksen teki valtuutettu Riitta Lehtinen (sd.). Lehtinen halusi, että kesäkuinen päätös oikaistaan ensinnäkin siksi, koska asia otettiin käsittelyyn ilman viranhaltijan esittelyä, mutta se ei käy ilmi pöytäkirjasta.

Hän vaati oikaisua myös siksi, koska päätösesityksessä ei ollut huomioitu niitä vaikutuksia, joita ryhmäkokojen kasvattaminen aiheuttaa.

Kaupungin hallintosäännön mukaan asiat päätetään toimielimen kokouksissa viranhaltijan esittelystä. Toimielin voi myös päättää, että asia käsitellään ilman viranhaltijan esittelyä, puheenjohtajan selostuksen pohjalta.

Sivistysjohtajan mukaan asia otettiin ylimääräisenä asiana käsittelyyn ja se käsiteltiin ilman viranhaltijan esittelyä puheenjohtajan selostuksen pohjalta, koska asia oli kiireellinen. Syy ei kuitenkaan selviä pöytäkirjasta asianmukaisella tavalla, joten asian käsittely on virheellinen ja oikaisuvaatimus on hyväksyttävä ja asia käsiteltävä uudelleen.

Oikaisun toista asiaa Lehtinen perusteli sivistyslautakunnan maaliskuisella päätöksellä, jonka mukaan ryhmäkokoja ei kasvateta. Lehtisen mukaan maaliskuinen päätös tehtiin huolellisen valmistelun jälkeen.

Kesäkuussa lautakunta kuitenkin päätti tila- ja paikkatarpeiden vuoksi nostaa yli kolmevuotiaiden lapsiryhmien ryhmäpaikkoja tilapäisesti 21 paikasta 24 paikkaan. Päätöksessä todettiin, että ryhmäkokojen suurentamisen vaikutuksia seurataan.

Sivistysjohtajan mukaan heinäkuinen päätös on päivähoitoasetuksen mukainen ja siten lainmukainen, mutta koska asian käsittelyssä tapahtui menettelyvirhe, asia piti käsitellä uudelleen.

Sivistyslautakunta päättikin asian uudelleenkäsittelyn jälkeen, että yli kolmivuotiaiden lapsiryhmien enimmäisryhmäkoot nostetaan 21 paikasta 24 paikkaan. Päätös on voimassa ensi vuoden heinäkuun loppuun asti. FL