Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palloseura uudistui rajusti

Forssan Palloseura lähtee perjantaina alkavaan Suomisarja-kauteen melkoisesti uudistuneena. Viime kauden joukkueen sisäisen pistepörssin kärkinimistä suurin osa vaihtoi maisemaa ja myös valmennuspuolella tapahtui uudistuksia.

Ensimmäistä kauttaan päävalmentajana toimiva Asko Rantanen ei tästä huolta kanna. Hän näkee, että uusi kausi tuo uusia ratkaisijoita.

-Joukkue on nyt kasassa Salosen ja Crystalin sopimusten myötä, mutta toki hereillä ollaan koko ajan. Viime kauden joukkueesta keskusteltiin 90 prosentin kanssa, ja heidän päätöksiään pitää kunnioittaa, Rantanen muotoilee.

Rantanen lupaa erilaista joukkuetta kuin viime kaudella nähtiin. Jäällä nähdään energisempi, liikkuvampi ja pelityyliltään rohkeampi Palloseura. Joukkueet ovat usein valmentajansa näköisiä ja ehkä siksi Rantanen odottaa näkevänsä työnteon sankareita muun muassa blokkipelin muodossa.

-Meidän on oltava joukkueena kurinalaisia ja puolustettava sitkeästi. Maalintekokilpailuun emme halua lähteä. Pelipäivinä on oltava täydessä iskussa, urheilijan juttu on saada itsestään paras irti. Työnteko on näille kavereille sisäsyntyistä, valmentajan ei tarvitse siihen patistaa.

Joukkue asetti tavoitteet alkavaan kauteen tiistain palaverissa. Päävalmentajan mukaan selkeä tavoite on sijoittua runkosarjassa kahdeksan parhaan joukkoon ja edetä pudotuspeleihin.

Rantasen mukaan joukkue kykenee voittamaan jokaisen pelinsä. Sarjan paperilla kovimmaksi joukkueeksi hän nostaa viime vuoden finalisti Imatran Ketterän, joka on panostanut alkavaan kauteen taloudellisesti paljon. Myös Pyry ja Hunters nousevat Rantasen listalla ennakkosuosikeihin.

Palloseuran kokoonpanosta noin puolet on forssalaispelaajia. Toisaalta kun menestystä tulee finaalipaikan tai runkosarjavoiton muodossa, kukaan ei kysy, mistä pelaajat ovat lähtöisin.

Suomisarjassa pelataan niin sanotut välilohkot, jossa samaan lohkoon kuuluvat joukkueet kohtaavat toisensa useammin. FPS:n lohkoon kuuluvat KJT, VG-62 ja HCIK. Päävalmentajan mukaan jokainen sopii vastustajana FPS:lle hyvin, joten välilohko voi osaltaan johdattaa palloseuraa pudotuspeleihin.

-Positiivisuuden on paistettava joukkueesta läpi. Teemme tätä hommaa joka tapauksessa ammattimaisesti niin hyvin kuin kykenemme ja käytämme saman ajan joka tapauksessa. Jos menestystä tulee, se saattaa poikia muitakin asioita. Tavoitteena on myös. että jokainen pelaaja ottaa kauden aikana askeleita eteenpäin ja joukkue siinä ohessa, Rantanen huomauttaa. FL

FPS 2016-17 Suluissa edelliskauden seura/sarja.Maalivahdit:Joonas LaaksonenHenri Viitala (HPK-A)Valtteri Valtonen (FoPS)Puolustajat:Matej Baca (WSHL)Joona Tala (Lukko-A II)Antti Salonen (KooKoo-A)Sebastian Crystal (WSHL)Ville KiviläMikko Pehkonen (FoPS)Joel Lehtonen (FoPS)Samuli Virtanen (FoPS)Verneri Mikkola (FoPS)Hyökkääjät:Viljami VahlstenJukka-Pekka KurteliusRaitis PujatsAleksi KarlssonMikko JaakkolaJeffrey LawmanErik NilssonMiska Alakoski (HPK-A)Juuso Hämäläinen (HPK-A)Teemu Karjalainen (HPK-A)Eetu Moberg (HPK-A)Miska Niemi (Rockets)Joni Vuorela (Vierumäki)Igor Valko (NAHL)Otto Rantanen (FoPS)Päävalmentaja:Asko RantanenValmentajat:Jouni KulonenJoni Kujala