Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

FoKoPolla tasainen kenraali

FoKoPo pelasi syksyn viimeisen harjoituspelinsä tasaisesti, kun se päätyi tasalukemiin 81-81 tulevan sarjavastustajansa Lahti Basketballin kanssa Feeniksissä.

Koripallossa pelataan tasatuloksen jälkeen jatkoaika, mutta harjoituspelissä joukkueet päättivät eilen jättää sen pelaamatta.

FoKoPo johti peliä suurimman osan ajasta noin kymmenellä pisteellä. Viimeisellä minuutilla Lahti kipusi tasoihin ja tasatilanne jäi taululle.

FoKoPon kenraaliharjoituksessa oli hyvää ja huonoa. Joukkueen amerikkalaiskolmikko esiintyi tyydyttävästi eikä kenellekään kannata tuupata tässä vaiheessa paluulippua käteen.

Kolmikko mätti pisteitä tasaisesti, kun sentteri Bruce Reed keräsi 23 ja laitahyökkääjä Roderick Flemings sekä takamies Shamar Bowden kumpikin 21 pinnaa. Flemings teki pisteensä parhaalla prosentilla. Bowden nakkasi tarkasti viisi kolmosta, mutta kadotti loppua kohden tehonsa. Reed väänsi tasaisimmin, mutta väsähti myös lopussa.

FoKoPon korinteko keskittyi odotetusti aloitusviisikkoon, kun Teemu Sulonen heitti seitsemän pistettä ja Juho-Matti Henttonen neljä, mutta vaihtopenkkiläiset yhteensä vain viisi pinnaa.

– Pelissä oli paljon hyvää, mutta meillä on vielä tekemistä sen kanssa, että hyökkääminen sujuisi myös lopussa, kun väsymys alkaa painaa. Nyt hyökkäyspeli meni lopussa puskemiseksi, totesi FoKoPon valmentaja Jouni Grönroos.

Namika Lahden raunioille perustettu Lahti Basketball on arvioitu A-divisioonan kärkikastiin muun muassa Espoo Unitedin kanssa.

Lahtelaisten tehotrion muodostivat FoKoPossakin palloillut Sami Ikävalko 20 pisteellä, Suomeen palannut ex-korisliigajyrä Jerald Fields 15:llä sekä toinen amerikkalaispeluri Rashad Smith 13 pisteellä.

FoKoPo aloittaa A-divisioonan ensi sunnuntaina kotipelillä Järvenpään Koripalloseuraa vastaan. FL