Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laviksesta lämmöt Mikaelin suojeluksessa

Janette Koskinen houkutteli Mikaelin tapahtumassa tammelalaisia heittäytymään muun muassa humppaan, rokkiin ja jiveen. Niistä syntyy lavis, kun rytmi ja tanssiaskeleet yhdistetään jumppaan. Lavis on nyt yksi ryhmäliikuntatuntien villityksistä

-En ole itse ollut koskaan mikään lavatanssi-ihminen, mutta olen harrastanut esimerkiksi zumbaa ja muuta tanssillista liikuntaa. Päätin kokeilla, ja se olikin hauskaa, Koskinen kertoi.

Koskisen mukaan lavis on helppo mutta tehokkaan hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssin ja jumpan välimuotoon.

-Lavista tanssitaan yksin, joten paria ei tarvita niin kuin lavatansseihin. Tanssin makuun on siis mahdollista päästä, vaikka omalla puolisolla olisi kaksi vasenta jalkaa, hän huomautti.

Lavis pohjautuu tuttujen lavatanssien askelkuvioihin. Niistä rakennetaan yksinkertaisia sarjoja ja jalkatyön rinnalle valitaan jumppaliikkeitä selälle, käsille ja hartioille.

Olennaista on tanssin ja liikunnan ilo.

-Tunnilla syke ja hiki nousevat, mutta jokainen voi tehdä liikkeitä omalla tempollaan.

Lavis-lavatanssijumpan ovat kehittäneet liikunnanohjaaja Sirkku Pusa ja fysioterapeutti Johanna Partanen.

Koskinen aloittaa lavis-ryhmän ohjauksen huomenna Tammelan koulukeskuksen salissa kello 11.

Pirjo Iso-Pietilä oli saapunut lastenlasten kanssa katsomaan Pikku Kakkosesta tuttuja Mimmejä. Lavis nappasi hänet otteeseensa kunnantalon edustan asvaltilla.

-Kivalta se tuntui. Taidan mennä mukaan Parolan-ryhmään, kun Hämeenlinnassa ryhmät ovat kuulemma täynnä, renkolainen mietti.

Tammelan kunnan, seurakunnan ja yhdistysten yhteinen Mikaelin tapahtuma tarjosi ohjelmaa 14 eri pisteessä. Ohjelmasta valtaosa oli suunnattu lapsille ja nuorille, mutta omansa oli myös aikuisille ja ikäihmisille.

Tapahtuma on saanut nimensä Tammelan suojelupyhimykseltä. Keskiaikaisen kirkon saarnastuolin puoleisella seinällä on arkkienkeli Mikaelin veistos, jossa Mikael taistelee lohikäärmettä vastaan. Kirkon arvellaan vihityn käyttöön juuri Mikkelinpäivänä.

Mikkelinpäivä on alun perin arkkienkeli Mikaelille, mutta nykyisin kaikille enkeleille omistettu kristillinen juhlapäivä. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkkovuodessa päivä on 29. syyskuuta tai sen jälkeinen sunnuntai. FL