Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alku aloitti jatkoaikavoitolla

Alku aloitti naisten Korisliigan jatkoaikavoitolla, kun nousijajoukkue Kouvottaret kaatui Kouvolassa lopulta pistein 76-83 (65-65, 35-38).

Alku hallitsi peliä yli puolenvälin ja johti parhaimmillaan ensimmäisellä kympillä seitsemällä pisteellä.

Alku heitti ensimmäisellä neljänneksellä komeasti 26 pistettä, mutta sen jälkeen korinteko hyytyi. Toisella jaksolla syntyi enää 12 pistettä ja Kouvottaret käväisi ennen taukoa tasatilanteessa 33-33.

Kolmannella jaksolla Alku johti vielä 42-37, mutta hävisi seuraavan viisiminuuttisen 10-0 ja jakson lopun peräti 17-5.

Kouvottaret johti neljännellä jaksolla jo kymmenellä pisteellä, mutta Alku kipusi jakson puolivälissä pisteen päähän. Jakson viimeisellä minuutilla Alun Ashley Clark tasoitti kolmosellaan ja ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Kouvottaret johti sitä puolivälissä 76-74, mutta Alku vei loppuminuutit puhtaasti 9-0. Kiana Johnson heitti viimeisen minuutin alussa kolmosellaan vieraat 78-76 johtoon. Sen jälkeen Alku pääsi nakkaamaan vielä viisi pinnaa vapaaheitoilla.

– Aloitimme hyvin, mutta niin kuin osasin odottaa, pelimme on vielä kaukana valmiista. Kolmas jakso oli meiltä huonoin ja peli näytti jo karkaavan meiltä. Tässä vaiheessa toteutimme teemaamme ettei lopeteta pelaamista missään vaiheessa ja onnistuimmekin nousemaan, kertasi Alun valmentaja Jari Marjamäki.

Alun tehokkaimmaksi nousi 23 pistettä ja 15 levypalloa haalinut Tyonna Snow. Johnson keräsi lukemat 19/11 ja Clark 14/12. Hanna Vapamaa merkkautti 10/10. Vaihtopelaajista Julia Heinonen pelasi yli puoli peliä ja heitti ratkaisuhetkillä yhdeksän pistettä.

Alku pääsi fyysisessä pelissä heittämään 32 vapaaheittoa Kouvottarien jäätyä 13:een. Paremmalla vapariprosentilla kuin 56 Alku olisi ratkaissut pelin jo ennen jatkoaikaa.

Kakkosdivisioonasta kahdessa vuodessa Korisliigaan nousseesta kotijoukkueesta erottui kaksi pelaajaa, kun Khadjah Sessions teki 34 ja Jacqueline Luna-Castro 19 pistettä. Joukkueen kolmas amerikkalaispelaaja jäi pisteittä. FL