Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuhopoltosta ja tapon yrityksistä epäilty perheenäiti mielentilatutkimukseen

Tammelan Sukulassa helmikuussa tapahtuneesta tuhotyöstä ja kolmen lapsensa tapon yrityksestä syytetty nainen on määrätty mielentilatutkimukseen. Käräjäoikeus antoi tänään asiassa välituomion.

Syytetty pysyy käräjäoikeuden päätöksellä edelleen vangittuna.

Välituomiossaan käräjäoikeus toteaa 41-vuotiaan perheenäidin sytyttäneen perheen talon tuleen ja näin aiheuttaneen kolmelle alaikäiselle lapselleen vakavan hengenvaaran.

Välituomiossa todetaan, että syytetty on joko tahallaan aikonut tappaa lapset tai hänen on vähintään täytynyt ymmärtää, että hänen menettelystään voi todennäköisesti seurata lasten kuolema.

Psykiatrian ja oikeuspsykiatrian erikoislääkärin lausunnon mukaan syytetyn terveydentila on saattanut olla vakavastikin häiriintynyt. Tästä syystä erikoislääkäri suosittelee lausunnossaan mielentilatutkimuksen tekemistä.

Mielentilalausunnon valmistuttua käräjäoikeus ottaa kantaa siihen, mihin rikoksiin perheenäiti on menettelyllään syyllistynyt ja ratkaisee vahingonkorvausvaatimukset.

Aiheesta aiemmin:

http://www.forssanlehti.fi/uutiset/35311-tammelan-perhesurman-yritys-karajilla-yksityiskohtia-julki