Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolme aloitetta oli esillä Forssan kaupunginhallituksessa

Forssan kaupunginhallituksen käsittelyssä oli ensimmäisenä Manu Mäkisen (vas.) esittämä vasemmistoliiton valtuustoaloite, jossa esitetään Viksbergissä kerrostalojen väliin muodostuneen puistokäytävän säilyttämistä ja sen kunnossapidon siirtoa kaupungin kunnossapidon vastuulle.

Teknisen toimen selvityksen mukaan kaupungin ei pidä ottaa yksityisten kiinteistöjen sisäisiä väyliä kunnossapitoonsa. Selvityksessä katsotaan, että kaupungin oma kevyen liikenteen verkosto on Siurilankadun suunnalla riittävä niin kadun varsilla kuin puistoissa. Alueen taloyhtiöt ovat viestineet, ettei väylän sulkemista enää suunnitella ja väylä tullaan säilyttämään. Kaupungin asemakaavoihin väylää ei olla sijoittamassa.

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että valtuusto merkitsisi tiedokseen selvityksen ja toteaisi aloitteen tulleen loppuun käsitellyksi.

Kaupunginhallitus otti myös kantaa Päivi Honkalan (kok.) vuoden 2016 maaliskuussa tekemään aloitteeseen Koijärven koulun ja päiväkodin liikenneturvallisuuden lisäämiseksi.

Kaupunginhallitus palautti aloitteen viime kuussa takaisin valmisteluun. Laaditun selvityksen mukaan liikenneturvallisuuden merkittävä lisääminen merkitsee uuden yksityistien rakentamista Koijoen ylitse. Kojon yleiskaavassa korostetaan uuden kulkuyhteyden tärkeyttä. Uutta yhteyttä ollaan lisäämässä kaavaehdotukseen.

Kaupunki on valmis kaavan vahvistumisen myötä lisäämään tarvittavat määrärahat talousarvioon. Pelkän sillan rakentamisen on arvioitu maksavan 200 000–300 000 euroa ja varsinaisen tien maksavan 100 00–150 000 euroa. Kaupunginhallitus päätti, että esitys palautetaan uudelleen valmisteluun, koska sitä halutaan vielä selkeyttää.

Kolmantena aloitteena kaupunginhallitus käsitteli Janne Vuorenmaan (sd.) viime lokakuussa tekemän aloitteen Forssan kehittämisestä pyöräilykaupunkina. Teknisen sektorin selvityksen mukaan pyöräily on ehdottoman kannatettava liikkumismuoto järkivihreässä kaupungissa. Forssa osallistuu yhdessä seutukunnan muiden kuntien kanssa elyn vetämään seutukunnan pyöräliikenteen pääverkon kehittämishankkeeseen.

Selvityksessä annetaan lupaus siitä, että yhdyskuntalautakunta ja tekninen toimi tulevat edelleen kehittämään Forssaa entistäkin paremmaksi pyöräilykaupungiksi.

Kaupunginhallitus ehdottaa valtuustolle, että se tyytyisi annettuun selvitykseen ja toteaisi aloitteen tulleen loppuun käsitellyksi. STT