Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karkkikauppa käy ja kasvaa Urjalassa

Urjalan Makeistukulla pyyhkii hyvin. Kauppa käy koko ajan vilkkaammin erityisesti verkossa, mutta myös kivijalkamyymälässä myynnin käyrä on noususuuntainen. Makeistukun liikevaihto on parin edellisen vuoden aikana noin kolminkertaistunut. -Tänä vuonna näyttäisi menevän neljä miljoonaa euroa rikki, Jani Tuominen , yksi kolmesta yrittäjäveljeksestä kertoo.

Hidastumista kasvulle ei ole näkyvissä, vaan päinvastoin. Tuomisen mukaan nyt ollaan siinä pisteessä, että sekä henkilöstöön että neliöihin on tehtävä panostuksia.

-Olemme palkkaamassa kahta uutta ihmistä asiakaspalveluun verkkokauppaan ja myymälään. Työnkuvaan voi kuulua muitakin tehtäviä. Tavoitteena on, että me yrittäjät pystyisimme kehittämään yritystä ja myyntiä.

Makeistukun Facebookissa julkaistu rekrytointi-ilmoitus on saanut muutaman päivän aikana runsaasti huomiota – tykkäyksiä, kommentteja ja jakoja on sadellut. Huomiota on kiinnittänyt erityisesti maininta savuttomasta ja ”huumorintajuttomasta” työpaikasta.

-Mietimme vähän aikaa, että voiko siihen niin kirjoittaa. Mutta sitten päätimme, että antaa mennä vaan. Kyllä ihmiset ovat kommenttien perusteella tajunneet sen juuri niin kuin me sen tarkoitimme, Tuominen nauraa.

Lainausmerkit ovat paikallaan, sillä huumoria yrityksessä viljellään.

-Olen ollut aika monessa työyhteisössä, ja kyllä se on aika erilaista silloin, kun huumoria riittää puolin ja toisin, Tuominen hymähtää.

Hakuaikaa työpaikkoihin on 26. tammikuuta asti. Paikat täytetään sopivien ihmisten löydyttyä.

Lisäväen lisäksi myös lisätilalle on huutava tarve. Tuominen kertoo, että Urjalan kunnan kanssa on käyty neuvotteluja lisätilan rakentamisesta nykyisen varastohallin yhteyteen. Muitakin vaihtoehtoja lisätilan saamiseksi kartoitetaan.

-Tavaran kierto on tällä hetkellä aika nopeaa, koska muuten tila loppuisi kesken. Aina emme saa ostettua niin isoja eriä kuin haluaisimme, koska tilat eivät anna myöden. Jokin ratkaisu tilaongelmaan pitää saada pikaisesti, Tuominen painottaa.

Viime vuonna valikoimiin tuli muutamia uusia myyntiartikkeleita, kuten hygieniatuotteita ja keittiön pienkoneita.

-Aika moni karkkikauppa Suomessa on tällä hetkellä pulassa. Meille on elinehto, että myynnissä on muutakin kuin makeisia.

Makeistukun kasvu on pääasiassa verkkokaupan ansiota. Hyödyntämätöntä potentiaalia on vielä runsaasti, sillä pitkään suunniteltu verkkokaupan kansainvälistäminen alkaa vihdoin olla ajankohtaista.

-Verkkokauppa-alustamme uudistuu tammi-helmikuun aikana. Uusi alusta mahdollistaa myynnin Suomen rajojen ulkopuolelle helpommin kuin nykyinen. Tästä syystä toivomme uusilta palkattavilta työntekijöiltä myös kielitaitoa, jotta asiakaspalvelu muullakin kuin suomen kielellä luonnistuu.

Tuomisen mukaan ensivaiheessa yrityksen tähtäimessä ovat Pohjoismaat ja Baltia. -Pelkästään Ruotsissa väkiluku on jo huomattavasti suurempi kuin Suomessa ja makeisia kulutetaan enemmän, Tuominen huomauttaa. FL Suomen makein kasvuyritys Urjalan Makeistukun liikevaihto kasvoi edellisellä tilikaudella 3,3 miljoonaan euroon.Yritys työllistää tällä hetkellä 8 ihmistä ja on palkkaamassa 2 ihmistä lisää. Tämän lisäksi on osa-aikaisia kausiapulaisia.Yrityksessä toteutettiin sukupolvenvaihdos vuonna 2016. Oili ja Raimo Tuominen luovuttivat tuolloin vetovastuun pojilleen Janille, Matille ja Timolle.Makeisten lisäksi makeistukku myy muun muassa mausteita ja luontaistuotteita. Viime vuonna valikoimaan tuli hygieniatuotteita ja keittiön pienkoneita.