Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alku antoi liikaa eteen

Forssan Alku pelasi pirteämmin kuin pitkään aikaan, mutta se ei riittänyt kun vastassa oli sarjan suurin mestarisuosikki Lappeenrannan Catz.

Kotijoukkueen huono startti antoi vieraille 15 pisteen etumatkan ja vaikka peli siitä loppua kohden tasoittuikin, niin pisteet lähtivät Lappeenrantaan luvuin 64–82 (27–45).

Pelin toinen puolisko käytiin hyvinkin tasaisissa merkeissä, mutta palkintoa siitä ei kotijoukkueelle tullut.

– Ei riitä jos voittaa osan ottelusta, taustoitti 26 pistettä kohtuuprosenteilla tehnyt Minna Sten.

Catz pommitti ensimmäisellä puoliskolla kolmen pisteen viivan takaa yli 70 %:n teholla ja vaikka osumat loppua kohden vähenivätkin, niin ottelun osittainen ratkaisu oli juuri tässä.

-Meillä oli hyvä treeniviikko alla ja peli oli huomattavasti parempaa kuin Honkaa vastaan, mutta selvää on ettei Catzin tasoiselle nipulle voi alkuun tasoitusta antaa, analysoi Risto-Matti Rousku omiensa suoritusta.

Catzin kollega Mika Haakana iloitsi joukkueensa hyvästä pallon huolessa pidosta, eikä heittopelikään murheita tuottanut. – Tilanne oli hallussa koko ajan.

Minna Stenin lisäksi kotijoukkueesta kunnostautui aina luotettava ja loistavalla asenteella pelaava Mia Loyd (19/13). Tuore pelintekijä Alexandra Green jäi neljään pisteeseen eikä ainakaan vielä vakuuttanut. Hyvää Alun pelissä oli se, että tilastoihin merkittiin 15 koriin johtanutta syöttöä.

Vieraitten tähdistössä tuikkivat kirkkaimmin erittäin liukas ja taitava pelintekijä Valencia McFarland (23/4) sekä hirmuisilla prosenteilla 24 pinnaa mättänyt Natalie Day.

Alun joukkueen mukana on jo muutaman kerran harjoitellut turkulaislähtöinen SM-sarjakokemustakin omaava Ida Myllyoja. Sopimuksen syntyminen lienee vain ajan kysymys. FL