Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tehot kateissa FoPSin ringettetytöiltä

FoPS otti hienosti paikan B-nuorten SM-sarjasta, mutta mestaruussarjan alku on ollut forssalaisille vaikea. Joukkueella on seitsemästä pelistä vasta yksi voitto.

FoPSIlla on vielä ohuen ohuet saumat nousta pudotuspeleihin, mutta se vaatisi täydellistä loppukautta. Vaikka FoPSilla on riveissään runsaasti taitoa, tehot tuntuvat olevan hukassa. Viimeistely on ontunut.

-Me pystymme kyllä luomaan hyvin paikkoja, mutta maalinteko on ollut vaikeaa oikeastaan koko kauden. Se on varmasti kiinni pitkälti itseluottamuksesta. Täytyy myös muistaa, että tällä tasolla maalivadit ovat eritäin hyviä, kertoo FoPSin B-nuorten valmentaja Mika Ahonen.

Viikonloppuna FoPSilla oli mahdollisuus kartuttaa pistetiliään kahdessa kotipelissä. Lauantaina FoPS pelasikin vahvasti, mutta ongelmat viimeistelyssä käänsivät pelin lopulta maalein 7–8 Hyvinkäälle.

Sunnuntaina FoPS sai vastaansa yhden SM-sarjan suosikeista, liukkaan ja tehokkaan Laitilan Jyskeen. Jyske vei peliä alusta asti ja korjasi voiton lukemin 1–11.

FoPSin osuman viimeisteli Jenni Jalas Katja Laakson esityöstä.

-Tämä ei ollut parasta peliä, mutta meiltä puuttui ykköseen menneitä pelaajia ja muutamia oli sairaana. Vastus oli kova. Jotta pystyisimme haastamaan Laitilan kunnolla, pitäisi meidän pelata parhaalla tasollamme, Ahonen sanoi.

Runkosarja jatkuu maaliskuulle asti.

-Teoriassa meillä on vielä mahdollisuudet mitalipeleihin, mutta käytännössä ne taisivat mennä lauantain tappioon.

Ahonen kaipaa joukkueen otteisiin tehoja ja tasaisuutta.

-Peli ei tahdo pysyä kasassa täyttä 60 minuuttia. Taitoa löytyy, mutta pelaaminen ailahtelee liikaa.

FoPSin naisilla on Ykkössarjassa hieman samaa ongelmaa kuin B-tytöillä SM-sarjassa. Joukkue on tehnyt sarjan joukkueista toiseksi vähiten maaleja.

Sunnuntaina FoPS paranteli saldoaan, kun se kukisti sarjassa kolmantena olevan Turun maalein 6–3. Elli Tossavainen teki FoPSille kaksi osumaa, Tara Repo, Eevi Sipponen, Annina Arvo ja Suvi Uschanow viimeistelivät kerran naiseen.

Voitto nosti FoPSin Ykkössarjassa seitsemänneksi. FL