Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Entinen rehtorin asuntorakennus odottaa purkua Jokioisilla

Vanha rehtorin asunto eli ns. ESY-rakennus puretaan Jokioisilla osana kunnanviraston, Paanan koulun ja kirjaston alueen maankäyttösuunnitelman toteuttamista.

Rakennusta on käytetty sittemmin luokkamuotoiseen erityisopetukseen (ESY) ja Paanan koulun rakentamisen yhteydessä tilapäisenä väistötilana ja työmaan taukotilana. Rakennus on kärsinyt vesivahingosta, jota on korjailtu.

Rakennuksesta on jo laitettu sähköt ja vedet poikki.

Jokioisten kunnanjohtaja Jarmo Määttä huomauttaa, ettei kyse ole vain yhden huonokuntoisen rakennuksen purkamisesta, vaan se liittyy aiemmin tehtyyn laajempaan alueenkäyttösuunnitelmaan pysäköintipaikkojen ja muitten kulkureittien muodostamisesta. Maankäyttösuunnitelma laadittiin Paanan remontointia suunniteltaessa. Heikkokuntoisen rakennuksen purkaminen ja alueen siistiminen on tällöin arvioitu välttämättömäksi.

Rakennuksen purkamiseen oli Jokioisilla varattu määräraha viime vuonna, mutta purkuluvan haku viivästyi niin, että se sai lainvoiman vasta tämän vuoden puolella. Budjetoitua 25 000 euroa ei siis ehditty viime vuonna käyttää.

Rakennuksen paikalla on tarve pysäköintialueesta, joka palvelisi virastotalolla asioivia ja vanhempia, jotka vievät lapsiaan kouluun aamuisin ja hakevat heitä iltapäivisin. Ilman uutta paikoitusaluetta autot seisovat kunnantalon tai terveysaseman pihalla.

Virastotalon paikoitustarve voi vielä kasvaa, sillä Jokioisten kunta on hankkinut koko virastotalon osakekannan itselleen ja tarjonnut vapaita tiloja muuhun käyttöön. Tiloihin ovat sijoittuneet jo esimerkiksi hyvinvointikuntayhtymän eläinlääkäripäivystys, vastaanotto ja ympäristöterveydenhuolto sekä kansalaisopiston tekstiilityö ja kivipiiri.

Virastotalossa on Määtän mukaan vielä vapaana muutamia hyviä toimistohuoneita. FL