Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valokuidun markkinointi käyntiin

Lounea Palvelut oy aloittaa valokuituyhteyksien rakentamisen kevään tai viimeistään kesän aikana kirkonkylän alueella. Kuituverkkoon liitetään kunnan kiinteistöt ilman takaiskuja vielä tämän vuoden aikana. Samassa yhteydessä valokuitua tarjotaan myös yksityisille ja yrityksille kyseisellä alueella.

Kunnanjohtaja Hannu Maijala on kuullut, että ainakin yrityksillä on ollut kiinnostusta valokuituun liittymiseksi. Hän toivoo, että mahdollisimman moni yritys ja yksityinen siitä innostuisi, koska se mahdollistaa verkon kehittämisen.

-Lounea aloittaa heti valokuidun markkinoinnin. Itse asiassa se on jo lähestynyt rivitalojen hallituksia ja isännöitsijöitä. Voisin kuvitella, että heti alkuvaiheessa valokuituun liittyminen on halvempaa kuin myöhemmässä vaiheessa, Maijala toteaa.

Mikäli valokuitu kiinnostaa urjalalaisia, Lounea on Maijalan mukaan kiinnostunut rakentamaan valokuiturunkoa koko kunnan alueelle. Sivukylillä valokuituun liittymiseen on mahdollista saada valtion rahoitusta jopa 70 prosenttia, käytännössä määrä jää suuren kysynnän vuoksi tätä pienemmäksi.

Valokuituyhteyksien rakentaminen Urjalan Talot oy:n 20 vuokratalokiinteistöön kustantaa liittymismaksuina hieman yli 30 000 euroa (+ alv) ja Urjalan kunnan yhdeksään toimipaikkaan noin 90 000 euroa.

Kunnanjohtajan mukaan valokuituyhteydet lasketaan Urjalassa yhdeksi elinvoimatekijäksi, jonka toisaalta odotetaan pitävän nykyiset asukkaat ja yritykset kunnassa ja toisaalta saavan jonkun yrityksen tai yksityisen muuttamaan kuntaan. FL