Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riihimäen vankilassa istutaan vain pitkiä tuomioita – video näyttää, millainen on asukkaan selli

Riihimäen vankilalla on kovan vankilan maine, ja ensi maisema vahvistaa mielikuvaa.

Vankila-aluetta kiertävät korkeat, monta metriä korkeat muurit. Kova maine tulee siitä, että vankilaan sijoitetaan pitkiä, yli kahden vuoden mittaisia vankeusrangaistuksia.

Vankilaan sijoitetaan pelkästään miehiä. Vuodepaikkoja on suljetussa vankilassa kaikkiaan 223. Tammikuun puolessavälissä lähes kaikki vuodepaikat ovat täynnä, asukkaita on 217.

Vankilanjohtaja Pasi Oksan mukaan vankilassa tapahtuu kuitenkin vähän kahnauksia, vaikka monella tuomitulla on väkivaltatausta. Vankilan johto kuitenkin kertoo, että pitkät tuomiot osaltaan rauhoittavat vankilan asukkaita. Henkilökuntaa on noin 150.

Rikosseuraamuslaitos ja oikeusministeriö järjestivät tiedotusvälineille mahdollisuuden tutustua Riihimäen vankilan tiloihin 16. tammikuuta. Vankilassa toimii muun muassa ammattioppilaitos, jossa pitkiä tuomioita suorittavat pääsevät suorittamaan muun muassa lukio- ja ammattiopistotutkintoja.

Lisäksi vankilassa toimii seksuaalirikoksista tuomituille tarkoitettu STOP-ohjelma. Tällä hetkellä ohjelmassa on seitsemän jäsentä.

Tutustu videolla, miltä näyttää Riihimäen vankilan vangin selli.

//ljsp.lwcdn.com/api/video/embed.jsp?id=626926c0-257c-43e4-b258-b755ac9142d4&pi=69eabfcb-6ee8-45bf-a6a2-7d7948214039