Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

FoSu tavoittelee nousua Divariin tutun valmentajan johdolla

2. divisioonan Länsirannikon lohkossa pelaava Forssan Suupparit tavoittelee nousua pykälää ylemmäs Divariin viimeistään keväällä 2020.

FoSu 2020 Divariin -projekti sai lähtölaukauksen, kun Suupparit teki kaksivuotisen jatkosopimuksen joukkuetta tällä kaudella valmentavan Ville Innon kanssa. Innon, jolla on valmennuskokemusta myös Loimaan Leiskusta, ei tarvinnut miettiä pitkään, pistääkö hän nimeään sopimuspaperiin.

-Ratkaisu oli helppo tehdä, kun varmistui, että tässä on tämä projekti taustalla, kertoo aiemmin vain vuoden valmennussopimuksia tehnyt Into.

Päävalmentaja on saamassa tukea FoSun luotsaamiseen kohti Divaria. Tarkoituksena on muodostaa neljän valmentajan tiimi, jolta löytyy laaja osaaminen lajista ja fysiikasta.

Vaikka nousu 2. divisioonatasolta Divariin on tehty vaikeaksi monivaiheisine pudotuspeleineen ja karsintoineen, Into pitää nousua hyvin mahdollisena.

-FoSussa on jo vuosia tehty hyvää juniorityötä. Kun tälläkin kaudella on seurannut FoSun B- ja C-junioreita, voi vain todeta, että tälle projektille on hyvä pohja.

Innon mukaan tulevan divarijoukkueen runko koostetaan omista junnuista kokeneemmilla pelimiehellä täydentäen. Vahvistuksia ei aleta haalia ympäri maata, mutta toki osaavat ja ryhmään sopivat pelaajat ovat tervetulleita.

-Meidän on taas tarkoitus järjestää päivä, jolloin halukkaat pelimiehet voivat tulla näyttämään taitojaan.

FoSun edustusjoukkueen saaminen Divariin auttaisi myös lahjakkaiden nuorten pelaajien pitämisessä Forssassa. Nyt monet lähtevät etsimään kovempia pelejä muun muassa Hämeenlinnan ja Turun suunnasta.

-Tavoitteena on se, että oma edustusjoukkueemme olisi se ensimmäinen vaihtoehto, mihin lupaavat juniorimme tähtäävät, Into sanoo.

Innon mukaan FoSun pelaajatuotanto riittää Divariin nousemiseen ja siellä pysymiseen. Myös taloudellisten resurssien pitäisi seutukunnalla riittää divarijoukkueen pyörittämiseen. Divarissa pelaa tälläkin kaudella joukkueet muun muassa Nurmosta, Uudestakaarlepyystä, Limingasta ja Loviisasta, jotka ovat Forssaa pienempiä paikkakuntia.

FoSu on viisi kierrosta ennen runkosarjan päättymistä tämän kauden runkosarjassa kolmantena. Peliään kuosiin saanut joukkue on hyvää vauhtia menossa pudotuspeleihin.

-Sitten kun olemme pudotuspeleissä, voimme asettaa uusia tavoitteita.

Jos nousu on tullakseen ennen kevättä 2020, se Innon mukaan otetaan toki vastaan. FoSu ei aio jarrutella, projektin tavoitteenahan on yltää Divariin viimeistään 2020. FL