Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Forssan seudulla potentiaalia houkutella ulkomaalaisia matkailijoita – resurssit haasteena

Matkailusihteeri Mari Noromies-Wahl arvioi, että Forssan seudulla on potentiaalia houkutella selvästi nykyistä enemmän ulkomaalaisia matkailijoita.

Tällä hetkellä seutukunnalle saapuvista matkailijoista noin joka kymmenes on ulkomaalainen.

Noromies-Wahlin mukaan kansainvälistyminen on nytkähtänyt jo eteenpäin, mutta pienin askelin.

-Koko Kanta-Häme on maakuntana suuntautumassa entistä vahvemmin kansainvälistymiseen, Noromies-Wahl sanoo.

Forssan Matkatoimisto on tuonut jo vuosia ulkomaalaisia matkailijoita Forssan seudulle. Toimitusjohtaja Mari Rauhaniemi kertoo huomanneensa, että Lounais-Häme on alkanut viime aikoina vetää matkailijoita hiukan aiempaa enemmän.

-Me yritämme omalla panoksellamme joka paikassa tuoda seutukuntaamme esille. Pyrimme tuomaan aina ulkomaiset ryhmät Forssan seudulle, ellei asiakkaalla ole jotain muuta toivetta, Rauhaniemi sanoo.

Forssan seudulla ei ole tänä vuonna omaa osastoaan Helsingissä käynnissä olevilla Matkamessuilla, jotka ovat Pohjoismaiden suurimmat alallaan. Aiemmin seutukunta oli kansainvälisillä messuilla esillä Hämeen yhteisellä osastolla.

Edellisinä vuosina Forssan seudulla oli oma osastonsa, kun maakunnallinen osasto puuttui.

-Nämä ovat aika arvokkaat messut taloudellisesti. Tänä vuonna seutu on esillä vain maakunnallisen Matkalla kasvuun -hankkeen osastolla. Paikallisista yrityksistä osastolla on esimerkiksi Ravintola Vispilä, Noromies-Wahl sanoo.

Forssan seutu on sen sijaan esillä omalla osastollaan Tampereella huhtikuussa järjestettävillä Supermessuilla, jossa esillä on kotimaan matkailu. Noromies-Wahl sanoo, että hänen työnsä on täynnä valintoja sen suhteen, mihin raha ja aika kannattaa käyttää.

-Fakta vain on se, että meillä ei ole seutuna mahdollisuutta esimerkiksi lähteä ulkomaille esimerkiksi messuille tai myyntipäiville esille, vaikka haluaisimme.

Noromies-Wahl kertoo, että tällä hetkellä on käynnissä useampia hankkeita, jotka tähtäävät seudun matkailun kehittämiseen. Matkalla kasvuun -hankkeen tapaan maakunnallisesti toimiva Let’s Go Tavastia -hanke käynnistyi vuodenvaihteessa.

-Eri hankkeissa koulutetaan Kanta-Hämeessä nyt yrittäjiä kansainvälisiin palveluihin. Samalla rakennetaan yrittäjille tuotteita ja palveluja, joita voi tarjota matkailijoille, Noromies-Wahl sanoo.

Let’s Go Tavastian avulla seudulle ja Kanta-Hämeen maakunnalle rakennetaan uusi matkailustrategia ja kehitetään rakennettua GoTavastia-verkkosivua palvelemaan paremmin kansainvälisiä asiakkaita.

-Nettiin on saatava hyvillä kuvilla ja vähintään englanniksi esille yrittäjien palveluja, Noromies-Wahl sanoo.

Noromies-Wahl sanoo, että vaikka hankkeet ovat maakunnallisia, Forssan seudulla ei ole vaaraa jäädä Hämeenlinnan varjoon.

-Näissä kehitys on hyvin tasavertaista. Esimerkiksi Let’s Go Tavastia -hankkeessa on nimenomaan minun tehtäväni olla rinta rottingilla, että Forssan seudun toimijat saadaan esille. FL