Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuusniemi herää eloon Jokioisilla: Heikki Luoma kirjoitti jatko-osan rakastettuun maalaiskomediaan

Maalaiskomedioissa tutuksi tulleessa Kuusniemen kunnassa kuhisee jälleen.

-Director cantus, kanttoriurkuri Ilmari Piiparisen atmosfäärit menevät sekaisin, kun Kuusniemelle puuhataan lentokenttää, paljastaa kirjailija ja maalaiskomedioiden isä Heikki Luoma.

Luoma on käsikirjoittanut jatko-osan näytelmien ketjuun, jonka helminä ovat Vain muutaman huijarin tähden, Peräkamaripojat, Mooseksen perintö ja Turvetta ja timantteja. Korkeuskammoa Kuusniemellä -musiikkinäytelmä kantaesitetään tänä kesänä Teatteri Tuntemattoman voimin Jokioisilla.

Viidennen osan aihepiiri tuntuu lounaishämäläisittäin tutulta, sillä Humppilaan on puuhattu rahtilentokenttää. Maalaiskomedioiden aiheet löytyvät yleensä ihmisten arjesta ja läheltä.

-Vastasin erään toimittajan kysymykseen mistä aiheet löytyvät, että minulle tulee Forssan Lehti, Jokioisilla asuva Luoma naurahtaa.

Luoman käsikirjoittamat maalaiskomediat ohjasi TV2:lle Jukka Mäkinen, ja ne kuvattiin Pirkanmaalla vuosina 1997–2006.

-Turpeita ja timantteja -tarinan valmistumisen jälkeen minulle jäi sellainen tunne, että Kuusniemeä voisi kirjoittaa vielä yhden näytelmän verran. Väliin puskivat kuitenkin Pirunpelto- ja Korpelan kujanjuoksu -sarjat.

Luoman ja TV2:n yhdessä toteuttamat maalaiskomediat ja maaseutudraamat ovat olleet suursuosikkeja. Niillä on Yleisradion mukaan uusintoineen yhteensä yli 124 miljoonaa katselukertaa. Sarjat on nyt katsottavissa Yle Areenassa ensi heinäkuun puoliväliin asti.

Teatteri Tuntematon on esittänyt aiemmin maalaiskomediat Mooseksen Perintö (2016) ja Vain Muutaman Huijarin Tähden (2015).

Uuden tarinan ensi-illan aika on 30. toukokuuta kello 19 Jokioisilla.