Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Forssaan syntyy kahviloiden keskittymä lyseon kulmalle

-Huhut kahvilani lopettamisesta ovat väärät, naurahtaa Irina Ketola Kahvila Ilon tiskin takana Forssan Puistolinnassa.

-Olen kuitenkin muuttamassa tästä muualle eli omiin tiloihini Lyseokadulle. Vuokralaiseni ovat lähdössä eli tilat vapautuvat.

Muutolla Ketola kurittaa kahvilan kuluja ja yrittää nostaa kahvilan kannattavuutta. Hän on viihtynyt Puistolinnassa hyvin, mutta hiljaista alueella on ollut.

-Ikävä kyllä näin pienessä kaupungissa on vain pieni kohderyhmä asiakkaita Ilon kaltaiselle kahvilalle. Helsingissä tilat olisivat koko ajan täynnä, mutta haluan asua Forssassa enkä ajaa päivittäin Helsinkiin. Haluan myös tarjota asiakkaille alusta loppuun itse tehtyjä ja laadukkaita tuotteita, ja siitä on paha kuluja karsia. Siksi pitää sopeuttaa toimintaa näin, hän lisää.

Ketola siirtää yrityksensä toiminnan kevättalven aikana Lyseokadulle puutaloon, jonka yläkerrassa on hänen kotinsa. Kodin ja työpaikan yhdistäminen ei häntä häiritse.

-Ajatus on muutenkin työssä kiinni, ei se siitä muutu, vaikka kahvila alakerrassa onkin.

Samassa talossa toimii Kahvila Wanhakoulu. Ketola ei usko, että kahvilat vievät toisiltaan asiakkaita, vaan syntyvästä keskittymästä voi olla etuakin.

-Kahvilamme ovat hyvin erilaiset ja kummallakin on oma asiakaskuntansa ja omat tuotteensa. Siirrän Ilon raakakakkujen, puhtaiden tuotteiden ja ekologisuuden filosofian vain uuteen paikkaan. Jos jostain yritän uusia asiakkaita napata, niin naapurissa sijaitsevalta Prisman kahvilalta.

Ketola uskoo, että uusi sijainti lähempänä lyseota hyödyttää hänen yritystään.

-Opiskelijoiden joukossa on sellaisia ihmisiä, joita kiinnostavat esimerkiksi raakakakut ja luomutuotteet.

Samassa yhteydessä siirtyy pois Puistolinnasta myös Ketolan toinen yritys eli kauneusalan palveluja tuottava Studio Taika.

Ennen muuttoa tiloissa tehdään pientä remonttia sekä kahvilaa että meikkistudiota varten. FL