Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perhelauantain suosikkilaji vahvistaa luita ja lisää nopeusvoimaa

Emma Siikonen vaihtaa nopeaan laukkaan ja hyppää ristikkojen yli. Esteradan lopussa on puolen metrin korkuinen este, joka vaatii enemmän ponnistusvoimaa, mutta on kokeneelle keppariratsastajalle helppo.

Radan suunnitellut Kuhalan koulun liikunnanopettaja Emmi Nummelin katselee Emman laukkaa tyytyväisenä.

-Keppihevosilla leikkiminen on hyvää luuliikuntaa. Iskut ja tärinä vahvistavat. Hyppiessä kehittyy myös ponnistusvoima, liikunnanopettaja analysoi.

Forssan Kehräämön alueella järjestettiin lauantaina perinteinen perhelauantai, jonka vetovastuussa oli tällä kertaa Forssan museo.

Ohjelmassa oli lasten satutunti, askartelua, taidenäyttelyitä ja tilkkuanimaation tekemistä. Suosikkirasti sijaitsi kuitenkin kirjaston yläkerrassa, jonne oli koottu kaikki kaupungin keppihevoset.

Keppariradalle saapui niin kokeneita harrastajia kuin ensikertalaisiakin.

Esimerkiksi 1,5-vuotias Hilja Tuovinen tutustui keppihevosiin ensimmäistä kertaa elämässään. Kuten vanhemmat odottivat, tyttö innostui keppareista heti.

-Hevoset ovat Hiljan suosikkeja. Hän pitää hevostarinoista, hevoslauluista ja intiaaneista, äiti Hanna Kallio kertoi.

Yksi perhelauantain uusista kokeiluista oli kuvataiteilija Mimmi Pearlmanin pitämä työpaja, jossa tehtiin tilkuista animaatioita.

Tarkoituksena oli tarjota esimakua keväällä alkavaan Kehräämön kulttuurikerhoon, jossa animaatioita tehdään esimerkiksi leluilla.

-Oma tyttäreni on kovasti innostunut animaatioiden tekemisestä tabletilla. Ajattelin, että ehkä muutkin lapset voisivat innostua, Pearlman sanoo.

Hänen mukaansa animaatioiden kuvaaminen voi olla lapselle mieluisaa, koska siinä omat mielikuvitustarinat heräävät eloon. FL