Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tammelassa kehitetään kirjastoa

Tammelassa ollaan perustamassa kumppanuuspöytää kirjaston kehittämiseksi. Keskeistä kumppanuuspöydässä on osallistaa kuntalaisia, yhdistysväkeä ja yhteistyökumppaneita.

Osallistaminen lähtee jo kuntalaista, joka velvoittaa kunnat järjestämään osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia. Samaan suuntaan ohjaa myös tuore kirjastolaki. Tammelassa kumppanuustyö on nostettu myös kunnan strategiaan.

Kumppanuuden kautta pyritään ratkomaan muun muassa sitä, miten saataisiin lisää tilaa kirjastolle, miten kirjasto jalkautuu, mitä toimintaa kirjastoon halutaan ja miten nuoret saadaan paremmin kirjaston asiakkaiksi.

Kumppanuustyö aloitetaan avoimella ideointitilaisuudella keskiviikkona 31.1.2018 kello 18 Tammelan kirjastossa, osoitteessa Kirkkoahteentie 1. Kumppanuuspöytään toivotetaan tervetulleiksi kirjaston eri-ikäisiä nykyisiä ja tulevia käyttäjiä, yhdistysväkeä ja yhteistyökumppaneita. Illan päätteeksi sovitaan kumppanuuspöydän jäsenistä.

Pöydän työskentely jatkuu kevään mittaan useammalla kokoontumisella. Sen jälkeen tuloksia esitetään sivistyslautakunnalle, joka päätti syksyllä kumppanuuspöydän perustamisesta.