Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyökkäys tökki, mutta Alku puolusti pisteet Huimalta

Neljän pisteen päässä pudotuspeliviivasta oleva Forssan Alku lähti lauantaina hakemaan elintärkeitä pisteitä Äänekoskelta. Sarjajumbona majaileva Huima laittoi tiukasti kampoihin, mutta forssalaiset pääsivät lopulta juhlimaan helpottavaa voittoa lukemin 46–57 (15–12, 17–13, 7–15, 7–17).

Kuten pistelukemista voi päätellä, ottelussa ei pahemmin esitelty hyökkäyspään hienouksia. Sen sijaan puolustuksessa taisteltiin tosissaan. Toisaalta hieman huolellisemmalla viimeistelyllä kumpi tahansa joukkueista olisi voinut voittaa ottelun reilustikin.

– Treenattiin viikolla Huiman paikkaa vastaan pelaamista viidellä nollaa vastaan, mutta eihän se simuloi mitenkään tositilannetta, Forssan Alun päävalmentaja Risto-Matti Rousku kertoi.

Alulla oli ensimmäisellä puoliajalla ajoittain todella suuria vaikeuksia saada palloa koriin vapaistakaan paikoista. Lisäksi Huiman Jasmin Perkins oli nopeine käsineen kantona kaskessa. Erittäin energisesti pelaavalle Perkinsille kirjattiin ottelussa hurjat 12 riistoa.

– Puhuttiin ennen ottelua, että Perkins tulee siinä kolmoskaaren päässä hakemaan kärkkäästi riistoja. Tiedettiin se etukäteen ja sanottiin siitä pelin aikana, mutta silti tuollainen määrä riistoja, Rousku ihmetteli.

Hyökkäyspelin tökkiessä forssalaiset alkoivat panostaa entistä enemmän puolustuspelaamiseen. Se alkoi kantaa mukavasti hedelmää toisella puoliajalla. Äänekoskelaiset tekivät päätöspuolikkaalla ainoastaan 14 pistettä.

– Isoin asia voiton kannalta oli meidän toisen puoliajan puolustus. Ainoastaan 14 pistettä kaverille on todella kova suoritus, oli sarjataso mikä tahansa. Siitä kaikki krediitti pelaajille. Silloin kun ei saada onnistumisia hyökkäyksessä, niin ne pitää saada puolustuksessa, Rousku tuumaili.

Ottelu pysyi hyvin tasaisena ensimmäiset kolme jaksoa. Kulminaatiopiste voiton kannalta nähtiin päätösjakson alkuun, kun Alku löysi hetkellisesti kadoksissa olleen kaukoheittonsa. Alexandra Green (4/8) ja Venla Varis (6/3) siivittivät kolmosillaan forssalaiset kahdeksan pisteen johtoon. Tuosta nykäisystä Huima ei enää toipunut, varsinkin käytännössä koko ottelun pelannut Perkins alkoi hyytyä.

Huiman kokenut päävalmentaja Mervi Nurmi manasi joukkueensa surkeata heittopeliä.

– Korin alta laitettiin vapaat layupit ohi, treeneissä noita ei laiteta ohi, Nurmi harmitteli. Tyytyväinen Nurmi oli joukkueensa puolustukseen, joka on parantunut huomattavasti verrattuna syyskauteen. Suurimpana syynä tuohon parannukseen on Huima-ikoni Kenya Robinsonin paluu joukkueeseen.

Alun piste- ja levypallorohmu oli tuttuun tapaan Mia Loyd (24/18). Loyd oli joukkueensa ainoa pelaaja, joka pystyi hyökkäämään normaalilla tasollaan. FL