Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

FPS:n peli kuosissa - kuuden pisteen viikonvaihde

FPS jatkoi sunnuntaina siitä, mihin lauantaina jäi. Pelinsä oikeisiin uomiin saanut Palloseura otti viikonvaihteessa kaksi maukasta voittoa Suomi-sarjan ylemmässä jatkosarjassa, kun joukkue JHT-voiton päälle kaatoi sunnuntaina vielä Hokin maalein 6–3 (0–1, 3–1, 3–1).

Kajaanin Hokki ei ollut aivan yhtä fyysinen joukkue kuin lauantain vastus JHT, mutta taitava ja liukas nippu kuitenkin. Silti FPS oli kuskin pukilla alusta asti. Joukkue oli potkun edellä ja näki, että se halusi kartuttaa pistepussiaan.

Palloseuran painostuksesta huolimatta avauserän ainoan maalin teki Hokki. Oscar Leppänen vei vieraat ylivoimalla 0–1-johtoon maalin kulmalta.

Toisessa erässä näytti forssalaisittain hetken aikaa pahalta. Jeffrey Lawman sai avauserän lopun kahinasta puskemisesta ottelurangaistuksen, ja Hokki pääsi pyörittämään viisi minuuttia ylivoimaa.

FPS kesti alivoiman melkein loppuun asti. Hokilla oli onneakin, kun Tuomo Viitasalon laukaus ponnahti päädystä suoraan vapaana olleelle Jesse Niskaselle, jolla oli helppo työ sutaista maalin nurkalta Hokki kahden maalin johtoon.

-Ei meillä pelillisesti hätää ollut. Oma peli on kunnossa. Tiesin, että nousemme, kunhan olemme kärsivällisiä, FPS:n valmentaja Asko Rantanen totesi.

Näin kävi. Jyri Waajakoski ohjasi kavennuksen 1–2:een ja Niklas Lehtimäki viimeisteli 2–2-tasoituksen. Johtoon FPS pääsi Teemu Karjalaisen ylivoimaosumalla.

FPS:n ote piti päätöserässä. Kristian Tikka esitti illan komeimman tuuletuksen lauottuaan kotijoukkueen 4–2-johtoon. Lisää seurasi melkein heti, kun Joona Vainio iski riparista FPS:n jo kolmen maalin johtoon.

Hokin Niko Saarenpää kavensi vielä 5–3:een, mutta FPS:n kippari Eetu Moberg sinetöi pelin loppulukemat 6–3.

-Hyvä viikonloppu, kaksi voittoa. Saimme myös mukavasti väkeä hallille, yleisöä oli kahdessa pelissä 900, Rantanen iloitsi.

FPS:n hallinnasta kertovat maalivahtien torjunnat. Henri Viitala joutui sunnuntaina torjumaan kolmessa erässä vain 14 kertaa, Hokin maalivahdit joutuivat venymään kiekon eteen 35 kertaa.

Palloseuran kunto joutuu todelliseen puntariin ensi viikonloppuna. Joukkue kohtaa perjantaina ja lauantaina sarjan kärkijoukkueet Pyryn ja Huntersin.

-Me olemme noissa peleissä haastajia, mikä sopii meille. Hyvillä onnistumisilla voimme kaventaa eroa kärkeen. FL