Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotavuolle on kasaantunut vastuuta

FoKoPo lähti tämän kauden A-divisioonaan varsin kokemattomalla joukkueella.

Niinpä 21-vuotias pelinrakentaja Johan Kotavuo on pelikokemuksellaan joukkueen kolmanneksi kokenein. Viidettä kautta A-divisioonassa palloilevaa Kotavuota enemmän liiga- ja divaripelejä ovat FoKoPosta pelanneet vain Markus Molenius ja Johanin kolme vuotta vanhempi isoveli Henri.

Tätä taustaa vasten ei ole ihme, että kokematon FoKoPo on luisunut A-divisioonassa pudotuspeliviivan alle ja näyttää myös jäävän sinne. Vaikka FoKoPo voittaisi kaikki kuusi jäljellä olevaa runkosarjapeliään, voi pudotuspelipaikka silti jäädä haaveeksi.

– Sarjataulukko näyttäisi erilaiselta, jos olisimme hoidelleet ne tiukat pelit, jotka olemme hävinneet. Olemme pelanneet hyviä matseja kärkipään joukkueita vastaan, mutta usein huonosti peräpään porukoiden kanssa. Olemme siis taipuneet vastustajien tasolle, Kotavuo toteaa.

– Meillä on ollut kauden aikana kaikenlaista epäonnea, kuten sairastelua. Rosterimme on niin kapea, että yhdenkin pelaajan pois putoaminen tuntuu heti, Kotavuo huomauttaa.

Kotavuon omaan rooliin vaikutti etenkin yhden pelaajan poisjäänti, kun tehokas amerikkalaistakamies John Merchant vaihtoi vuoden alussa Sohjolan Qatarin kuumuuteen.

Kotavuon peliminuutit nousivat jo syyskaudella ensi kertaa uralla yli 30:n, mutta Merchantin poistuttua keskiarvo on noussut entisestään. Edellisviikolla voittopelissä Järvenpäässä Kotavuo raatoi jo melkein 37 minuuttia.

– Pelaaminen tuntuu hyvältä, mutta Järvenpäässä minuutit alkoivat jo painaa, myöntää takamies, jonka ensisijaisena vastuuna on pallon ylöstuonti ja pelinrakentelu.

Merchantin kanssa Kotavuo jakoi nuo tehtävät, mutta nyt vastuu FoKoPon hyökkäyspelin sujumisesta keskittyy käytännössä kokonaan nuoren pelurin harteille.

Kotavuo ei kaihda rooliaan, vaikka taakka on kasvanut.

– Haluan keskittyä pelinjohtoon ja koriin johtavan syötön antaminen on hienointa koriksessa, toteaa fokopolainen, joka keikkuu sarjan syöttötilastossa kymmenen kärjen tuntumassa.

Useimpien muiden FoKoPon pelaajien tavoin Kotavuo keskittyy tällä kaudella koripalloiluun eli on käytännössä päätoiminen peluri. Opiskelu kuuluu tulevaisuuden suunnitelmiin, kuten myös pelaaminen korkeammalla tasolla.

Kotavuon koko perhe on tiiviisti mukana FoKoPon toiminnassa – äiti puheenjohtajana. Johan vakuuttaa silti ettei ole kiinni kasvattiseurassaan, vaan tekee tulevaisuuden suunnitelmansa itsenäisesti.

– Korisliiga on tavoitteena. Kiva jos siihen olisi mahdollisuus Forssassa, mutta en taida jaksaa odottaa. Divarista on noussut ihan hyvin pelaajia liigaan, joten ei sinne pääsy mahdotonta ole. FL Johan Kotavuo 21 v. 187 cm pelinrakentajaFoKoPon kasvattiPeliura2013-14 FoKoPo A-div. 1,0 pist./0,6 levyp.2014-15 FoKoPo A-div. 1,4/0,62015-16 FoKoPo A-div. 3,1/0,92016-17 FoKoPo A-div. 4,1/1,92017-18 FoKoPo A-div. 5,6/1,8