Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorisovaltuuston aloite hyllylle odottamaan uutta liikennekautta – esittävät lisää bussivuoroja

Forssan tuore nuorisovaltuusto on tehnyt ensimmäisen esityksensä. Sivistyslautakunnalle tehty esitys koskee bussivuorojen lisäämistä Pohjois-Forssasta keskustaan ja aikataulumuutoksia Matkussa ja Raitoolla asuvien oppilaiden pitkien koulumatkojen helpottamiseksi.

Forssasta Koijärvelle ja Matkuun liikennöivät linja-autovuorot ovat Forssan kaupungin ja ely-keskuksen ostamia vuoroja. Yli 50 oppilaan lisäksi vuorot palvelevat myös alueen muita kyytiä tarvitsevia. Forssalle liikenne maksaa vuodessa yli 117 000 euroa.

Arkiaamuisin Pohjois-Forssasta tuleva linja-auto on Forssan keskustassa kello 7.20. Bussi palaa Matkuun ja vie Matkun suunnalta olevat oppilaat ensin Koijärven koululle ja ajaa sen jälkeen taas Forssaan.

Iltapäivällä bussi lähtee Forssasta Matkuun kello 14.10. Vuoro poikkeaa myös Koijärven koululla. kello 15.15 Forssasta Matkuun kulkeva vuoro koukkaa Vieremän kautta. Koijärvelle lähtee vuoro Forssasta kello 15.10 ja se ajaa Koijärven kautta Suonpäähän.

Nuorisovaltuuston toiveissa on, että Pohjois-Forssasta keskustaan lisättäisiin vuoroja nykyistä myöhempinä kellonaikoina.

Perusopetuslain ja kaupungin kuljetussäännön mukaan perusopetuksen oppilaan päivittäinen koulumatka odotuksineen ei saa kestää kahta ja puolta tuntia enempää. Mikäli oppilas on täyttänyt lukuvuoden alkaessa 13 vuotta, koulumatka saa kestää enintään kolme tuntia.

Toisen asteen oppilaiden koulumatkaan käyttämää aikaa ei ole säädelty.

Sivistyslautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että ensi liikennekauden päätöksiä tehtäessä pyritään huomioimaan mahdollisuuksien mukaan esitetyt toiveet. FL

Korjattu Koijärven kautta Suonpäähän lähtevän vuoron lähtöajaksi 15.10.