Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudenlaista partiotoimintaa Forssassa

Laura Mäntyvaara on yhdessä muutaman muun innokkaan kanssa järjestänyt viime syksystä lähtien perhepartiota Forssan partiolippukunnassa Tornitulissa ja -haukoissa. Alkuperäinen idea sai alkunsa, kun Laura halusi päästä porukalla retkeilemään alle kouluikäisen lapsensa kanssa.

– Kuuluin jo valmiiksi partioon Sisu-partioryhmien kautta, joten oli luontevaa alkaa järjestämään myös perhepartiota, Laura tuumaa.

Perhepartio on suunnattu alle kouluikäisille lapsille vanhempineen. Perhepartiossa pääsee tutustumaan uusiin perheisiin sekä partiotoimintaan. Aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita.

-Perhepartio on saanut Forssassa erittäin hyvän vastaanoton, Laura iloitsee.

Kokoontumisia on tähän mennessä järjestetty kaksi, joissa paikalla on ollut viisi perhettä.

-Jatkossa olisi tarkoituksena retkeillä noin kerran kuukaudessa, Laura suunnittelee.

Kokoontumiset järjestetään vaihtelevissa retkikohteissa, jotka päätetään osallistujien toiveita kuunnellen. Kokoontumisissa harjoitellaan peruspartiotaitoja ja vietetään rentoa aikaa yhdessä.

-Ohjelma riippuu todella paljon retkikohteesta sekä siitä, kuinka paljon väkeä paikalla on ja minkä ikäistä, Laura toteaa.

Joitakin kesäsuunnitelmiakin on jo tehty.

-Tarkoituksena olisi, että osallistuisimme perhepartion kanssa Porissa järjestettävään Framil-suurtapahtumaan, sekä lippukunnan omalle leirille, Laura kertoo. FL

Kirjoittaja on Keskuskoulun lehtityön kurssin oppilas.